Mesaje xenofobe la adresa unor patroni români din Londra: „Plecaţi acasă, luaţi-vă ţiganii cu voi“

155

Două magazine româneşti din Burnt Oak, Londra, au fost ţinta unor atacuri cu mesaje de tip xenofob: „Plecaţi acasă, luaţi-vă ţiganii cu voi“. Unul dintre antreprenori spune că iniţiatorii mesajelor trimise printr-o scrisoare sunt nişte „analfabeţi“, relatează secţia română a Radio France International.

Cel care a primit mesajul este patronul unei covrigării recent deschise în Londra. „Nu v-aţi îndepărtat destul de mult. Ar fi trebuit să vă întoarceţi în România – cu ţiganii voştri. Nu sunteţi bineveniţi aici – Şi niciodată nu veţi fi. Sperăm ca Brexit va opri mai mulţi dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră ţară. Numai mergem niciodată la cele 12 magazine alimentare din centrul comercial Watling Avenue, restul sunt magazine ieftine de haine şi magazine ponosite de mărunţişuri (niciunul dintre aceste magazine nu este românesc). De aceea nu are niciun rost să mergem la acest centru comercial. O să aveţi doar români în magazinul vostru şi sper să nu rezistaţi mult şi putem să vă vedem duşi. Plecaţi odată!”, este textul scrisorii publicate de către jurnalistul Petru Clej pe rfi.ro.

În metropolă locuiesc aproximativ 163.000 de români, cea mai mare comunitate de români din Marea Britanie.

Nicolae Caminschi, originar din Republica Moldova, a primit un mesaj asemănător, acesta având un birou de contabilitate pe aceeaşi stradă.

Sursa: adevarul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ