Mesaje pentru jurnaliști, de Ziua Libertății Presei

314

Jurnaliștii cărășeni au primit mesaje și din partea politicienilor, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, aniversată la 3 mai. Cei mai „harnici” s-au dovedit liberalii, care, prin intermediul președintelui PNL, senatorul Marcel Vela, au adresat un mesaj ziariștilor.

„Partidul Național Liberal s-a pronunțat ferm în întreaga sa istorie pentru libertatea de exprimare a cetățenilor, implicit pentru libertatea presei, scrie Marcel Vela. Chiar și astăzi – în epoca internetului – există încercări de a limita aceste libertăți sau, din păcate, chiar jurnaliști care au plătit cu viața dragostea față de profesie și adevar. Cu prilejul Zilei Internaționale a Presei, le doresc tuturor celor care trudesc pe acest front al știrilor dinamice din realitatea cotidiană să aibă în continuare puterea de a informa cetățenii corect, cu realism și cu rapiditatea specifică vremurilor noastre. Un sincer omagiu în onoarea celor care și-au jertfit viața în ultimul an în toate zonele de crize politice, calamități naturale sau conflicte militare din întreaga lume!”

În nume personal, însă, un alt membru liberal marcant, Horia Irimia, fost secretar de stat, a scris jurnaliștilor pe mailurile personale:

„În fiecare an la 3 mai ne gândim puțin  mai mult la Libertatea Presei. Ce mult ne-am dorit această Libertate înainte de 1989, ca o componentă a libertăților cetățenești… Chiar și la începutul anilor ’90 ne doream mai multă libertate a presei, în condițiile „monopolului” deținut atunci de televiziunea și radioul de stat… Astăzi libertatea presei este poate limitată din motive economice, poate glasul jurnaliștilor se pierde uneori în libertatea  prin care oricare dintre noi poate difuza informații, opinii în spațiul virtual… Meseria de jurnalist rămâne însă o meserie ce presupune Onoare și Curaj! Vă doresc succese în dificila dumneavoastră misiune! PS. Acest mesaj este un gând personal, nu reprezintă opinia niciunei instituții sau organizații.”

LĂSAȚI UN MESAJ