Merg sau nu elevii la școală lunea viitoare? Ce a răspuns Ministerul Educației

2387

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Liviu Pop, a precizat că școlile, împreună cu administația locală, părinții și elevii pot să decidă dacă se va învăța sau va fi zi liberă dar și modalitatea în care se vor recupera orele, în perioada următoare.

”Dacă se ajunge la un acord între corpul profesional, părinți, elevi și autoritățile locale, și decid să se învețe luni, 23 ianuarie, nu îi poate opri nimeni. Regulamentul este clar”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Educației, Liviu Marian Pop.

El a vorbit și despre recupererea zilei de luni. El spune că fiecare unitate de învățământ va decide cum se va face această recuperare, fie printr-o zi de școală, sâmbătă, 28 ianuarie, fie prin prelungirea orelor, în fiecare zi.

”Pot recupera în cursul unei săptămâni, cele cinci ore, sau în cinci săptămâni, o oră în fiecare săptămână”, a mai precizat secretarul de stat Liviu Marian Pop.

23 ianuarie va fi zi liberă. Guvernul a adoptat o hotărâre prin care ziua de luni, 23 ianuarie este zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcându-se astfel legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, și ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Ziua liberă va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017.

 

Sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ