Medvedev amenință fără perdea România! ,,Consecințele pot fi mult mai puțin amuzante!”

192

Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă, dar nu direct, ci prin crearea unei „noi Românii Mari”, susține vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, potrivit agenției ruse de stat TASS.

„Republica Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă pe parcursul a zeci de ani. Bon voyage! (Drum bun! – în limba franceză, n.r.) Dar (ei, moldovenii, n.r.) vor mai devreme! Prin urmare, există o altă cale de a obține aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari”, a scris politicianul rus pe canalul său de Telegram, răspunzând la o întrebare adresată de TASS cu privire la cât de repede ar putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană.

Medvedev, fost premier și președinte al Rusiei, a remarcat că „politicienii români dansează politic în cercuri în jurul Republicii Moldova” de multă vreme. Astăzi, acest lucru se întâmplă la propriu, a subliniat acesta.

„Prima ședință comună a parlamentelor moldovean și român a fost finalizată de către legiuitori dansând, ținându-se de mână. A părut destul de amuzant”, a spus Medvedev.

„Cu toate acestea, consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”, a adăugat politicianul rus, unul dintre cei mai apropiați și fideli aliați ai actualului lider de la Kremlin, Vladimir Putin.

„Occidentul încearcă, aproape la nivel legal, să interzică Rusiei să se apropie de poporul ucrainean, provocând în toate modurile posibile o adâncire a conflictului. Dar în ceea ce-i privește pe români și moldoveni, situația este diferită. Oficialii de la București, incitați de «integratorii» de la Bruxelles, sunt bântuiți de ideea recreării proiectului României Mari, îngropat de Armata Roșie în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei (sintagma folosită de liderii ruși pentru desemnarea celui de-al Doilea Război Mondial, n.r.)”, a continuat Medvedev pe contul său de Telegram, răspunzând la întrebarea TASS.

Autorităţile române percep cu aroganţă interfluviul Nistrului şi Prutului drept provincia lor «separată temporar». Nu e de mirare respingerea categorică de către mai mult de jumătate din societatea moldovenească a Anschluss-ului impus din afară. În Transnistria, marea majoritate a locuitorilor nu vor să vadă steagul României, puternic asociat cu durerea şi suferinţa în timpul «Marelui Război Patriotic».

Devalorizarea statalităţii moldoveneşti, care a prins viteză, urmează tiparele ucrainene – ura faţă de ţara noastră este pusă pe primul plan. A fost adoptată o lege urâtă prin care se interzice panglica Sfântului Gheorghe, care simbolizează victoria asupra nazismului, presa rusă este eradicată, liderii obiectivi ai opoziţiei sunt aruncaţi în spatele gratiilor sub pretexte false”, a mai scris Medvedev.

Acesta a acuzat, totodată, politicienii moldoveni de trădare şi că-şi distrug ţara pentru treizeci de arginţi.

„Cine vrea o moarte voluntară şi subită a statului lor? De obicei, pentru politicieni o astfel de poziţie este nefirească. Ei încearcă să-şi protejeze propriul stat şi oportunităţile personale.

Şi dacă, dimpotrivă, sunt gata să-şi distrugă ţara pentru treizeci de arginţi pentru a se alătura altui stat, atunci aceasta se numeşte altfel – trădare. În mod surprinzător, asta îşi doresc actualele autorităţi moldoveneşti. Ignorând voinţa unei părţi semnificative a poporului său, actualul preşedinte al Moldovei este gata să dea dintr-o lovitură statalitatea ţării care i-a fost încredinţată.

Ea, desigur, acţionează după reţetele curatorilor europeni şi de peste mări, ceea ce nu este deloc surprinzător, la urma urmei, alături de cea moldovenească, are şi cetăţenie română. Din câte se pare, în noua România Mare i s-a promis un post complet comparabil.

Dar este necesar pentru cetăţenii de rând ai Moldovei: moldoveni, ruşi, ucraineni? Nu li s-a promis nimic. Este că efemerul „perspective europene” în statutul de candidat la UE. Adică resurse energetice nebun de scumpe şi pierderea definitivă a pieţei ruseşti pentru legume, fructe şi vin din Moldova. Şi bineînţeles, preţurile mari europene din magazinele din Moldova deloc bogată (scuze, noua Românie Mare)”, a mai scris Medvedev, adăugând că dacă România va încerca să anexeze Republica Moldova, „Trebuie să ţină cont că în Transnistria trăiesc aproximativ 220 de mii de ruşi”.

Sursa: https://www.libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ