Mediul de afaceri din Timiș, pus față în față cu autoritățile, prin Consiliul Consultativ Economic VIDEO

292

În Timiș a luat ființă Consiliul Consultativ Economic. Protocoul a fost parafat, joi, la Timișoara de reprezentanții mediului de afaceri și cei ai Consiliului Județean Timiș, în prezența ministrului pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Oprea.

Astfel, oamenii de afaceri din regiune sunt puși în legătură directă cu autoritățile pentru a le facilita activitățile și pentru a depăli birocrația mare din sistem. Oamenii de afaceri i-au spus oficialului de la Bucuești că întâmpină o problemă cu forța de muncă și că ar dori spijin pentru a simplifica procedurile de angajare a persoanelor din afara spațiului comunitar.

”Mediul de afaceri ar dori o ușurare a aducerii forței de muncă transfrontalieră, pentru a putea aduce lucrători din Serbia. Am vorbit despre felul în care pot să aducă și lucrători din afara granițelor Uniunii Europene, acum este mult simplificată procedura”, a declarant ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Oprea.

Prin noul consiliu înființat se vor organiza mai multe întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri pentru a identifica problemele de care aceștia se lovesc și pentru a găsi soluții pentru rezolvarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ