Meditații online gratuite pentru elevii care vor susține examenul de Bac

858

Începe examenul de bacalaureat, iar elevii, în buna lor tradiție, se vor pregăti până în ultima clipă. Sau mai ales atunci. O invitație deosebită vine de la o companie ce s-a gândit la tineri. Cei harnici sunt chemați să-și verifice știința de carte iar cei mai delăsători să facă un efort măcar în ultimele două zile.

Elevilor care vor susține anul acesta Bacalaureatul li se oferă șansa de a-și îmbunătăți performanțele școlare, grație unui proiect dezvoltat de o editură din Danemarca. Timp de două zile, gratuit, elevii vor putea accesa informații din manualele online, citi referate, comentarii, rezolvări ale subiectelor de la Bacalaureatul de anii trecuți sau alte materiale ajutătoare, neavând nevoie decât de un calculator, telefon mobil (smartphone) sau o tabletă și de conexiune la internet.

În 2014, compania Better Students SRL, cu o tradiție de peste 10 ani în tările nordice, a fondat și în România site-ul liceunet.ro, o platformă menită să le ofere elevilor ajutor pentru pregătirea școlară și, totodată, să reducă rezultatele dezastruoase de la examenul de Bacalaureat. Colaborând cu profesori specializați în materiile incluse în programa pentru Bac, echipa Liceunet le pune la dispoziția elevilor de liceu și gimnaziu ghiduri digitale de pregătire pentru română, matematică, istorie, biologie, geografie, fizică, științe sociale, chimie, engleză, franceză și spaniolă.

Dacă în mod normal, pentru accesarea materialelor este necesară achiziționarea unui abonament, a cărui valoare începe cu 3 euro, înainte de examenul de Bacalaureat, elevilor li se dă șansa să se pregătească gratuit. Așadar, în perioada 9-10 iunie, cei care vor să își testeze cunoștințele înainte de examen sau să mai aprofundeze unele informații, vor putea descărca gratuit materialele puse la dispoziție de site-ul liceunet.ro. Tot ce trebuie să facă elevii este ca până în data de 9 iunie să își creeze un cont, iar mai apoi vor putea descărca materialele de care au nevoie.

Fiind vorba despre o metodă de învățare daneză, materialele au fost concepute cât mai simplist, astfel încât elevilor să le fie ușor să înțeleagă și să rețină informațiile importante.

LĂSAȚI UN MESAJ