Medicina, cea mai căutată universitate din Timișoara! Se anunță o concurență record la UMF… VIDEO

4273

Adimterea bate la ușă pentru viitorii studenți din învățământul medical timișorean.

La jumătatea perioadei rezervată înscrerilor pentru facultățile și specializările de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, pentru anul universitar 2016-2017, și-au depus deja dosarele un număr dublu de absolvenți de liceu față de perioada similară de anul trecut. Astăzi, la finalul zilei, am înregistrat o concurență de aproape 2 candidați pentru un loc de viitor student la medicină” spune purtătorul de cuvânt al UMF Timișoara, prof.dr. Andrei Motoc.

Față de anul trecut, universitatea noastră s-a organizat în mod exemplar, pentru a scurta perioadele de așteptare pentru înscrierea unui candidat. Asta datorită informatizării și mobilizării unui număr mai mare de angajați, în așa fel încât să facem față unui număr mare de solicitanți care vin înspre noi. Îm maxim 20 de minute, orice absolvent este înscris” mai precizează Andrei Motoc.

UMF Timișoara are disponibile pentru viitorii studenți, un număr total de 1.480 de locuri, fără taxă și cu taxă, la toate facultățile și specializările aprobate și acreditate pentru cilcul de licență, pentru anul universitar 2016-2017: Facultatea de Medicină Generală, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie.

Admiterea la UMF Timișoara, la studii universitare de licenţă, la specializările cu predare în limba română, se organizează, în sesiunea iulie 2016, după următorul calendar:

 între 11 și 22 iulie 2016 – completarea on-line a fişei de înscriere,
 între 18 și 22 iulie 2016 – înscrierea candidaţilor: depunerea dosarului de înscriere de către candidaţi la ghişeul de înscriere, verificarea conţinutului dosarului şi validarea înscrierii de către personalul universităţii.UMF inscrieri 11Candidaţii care, anterior depunerii dosarului de înscriere, nu au avut posibilitatea completării on-line a Fişei de înscriere au la dispoziţie aparatura tehnică necesară completării on-line şi listării Fişei de înscriere, la sediul fiecărei facultăţi, în locaţia în care se fac înscrierile, numai în perioada stabilită pentru înscrieri. După completarea fişei de înscriere, respectiv după efectuarea şi validarea înscrierii la concurs, candidaţii vor primi câte un e-mail de confirmare şi detalierea etapelor următoare, conform regulamentului.

UMF inscrieri 10

În data de 26 iulie 2016 se va desfășura concurs de admitere, între orele 10.00 și 12.00, pentru specializările Asisteţă medicală generală, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Nutriţie şi dietetică, Tehnică Dentară şi Asistenţă de profilaxie stomatologică.

În data de 27 iulie 2016 se va desfășura concurs de admitere, între orele 10.00 și 13.00, pentru specializările: Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie. În aceiași zi, se vor publica rezultatele provizorii ale concursului de admitere, la toate specializările, după finalizarea concursului, la avizierul universităţii şi pe pagina de web proprie, www.umft.ro sau www.admitere.umft.ro

În data de 28 iulie 2016 se depun contestaţiile, orele 08.00 și 14.00, și are loc și rezolvarea acestora.

Între 28 și 29 iulie 2016, între orele 9.00 și 14.00, va avea loc prima etapă de confirmare a locului obţinut de către candidaţii declaraţi admişi pe locurile bugetate/cu taxă, sub sancţiunea pierderii locului obţinut în caz de neîndeplinire a acestei obligaţii.

În data de 1 august 2016, între orele 9.00 și 14.00, va avea loc a doua etapă de confirmare, pentru locurile rămase neocupate.

În data de 2 august 2016 se vor afișa rezultatele finale ale concursului de admitere, sesiunea iulie 2016.

În cazul în care rămân locuri neocupate, se organizează o a doua sesiune de admitere, în aceleaşi condiţii ca şi în prima sesiune, cu aceeaşi comisie, în luna septembrie 2016.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ