Medicii timișoreni iau lecții de la experți din întreaga lume despre cum pot trata mai eficient cancerele colorectale. Alarmant ce spun statisticile

306
robot operatie

Peste 330 de specialiști români iau lecții, în aceste zile, de la numeroși experți internaționali despre cum pot fi tratate mai eficient cancerele colorectale. Se întâmplă la Timișoara, unde are loc Congresul Național de Coloproctologie, care se desfășoară în perioada 23 – 26 martie la Hotel Timișoara.

Timp de patru zile, personalități marcante ale coloproctologiei naționale și internaționale vor susține peste 100 de prezentări sub formă de cursuri, conferințe și mese rotunde.

Cu scopul declarat de a aduce informația la zi în ceea ce privește complexitatea patologiei colorectale – care sunt progresele, direcțiile de dezvoltare și strategiile terapeutice, Congresul Național de Coloproctologie este un prilej pentru specialiștii români să intre în contact nemijlocit cu experți din întreaga lume, promotori de noi tehnici chirurgicale și metode de tratament. Vor fi prezenți profesori din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Turcia, Bulgaria, Serbia și Ungaria„, transmit organizatorii.

Interesant este faptul că în cadrul congresului vor fi organizate și două cursuri practice, iar la cursul de chirurgie colorectală minim-invazivă va avea loc și o transmisiune live a unei operații de rezecții de rect, realizată laparoscopic.

Potrivit statisticilor, cancerul colorectal este al doilea tip de cancer ca incidență și mortalitate în România.

LĂSAȚI UN MESAJ