Medicii împânzesc orașele și satele din Timiș! Ce vor face în localitățile din județ

1167

Autorităţile din Timiş încearcă să limiteze extinderea epidemiei de rujeolă. Medici şi specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică vor începe o campanie de informare și vaccinare în localități din județul Timiș. Sunt vizate în primul rând localități cu comunități mai mari de copii de etnie romă nevaccinați.

O primă acțiune va avea loc marți, 1 august, între orele 9:00-12:00, în localitățile Sătchinez și Bărăteaz, la cabinetele medicilor de familie.

În urma evaluării situaţiilor de risc, în judeţ au fost descoperite zone cu acoperire vaccinală redusă la Nadrag, Lugoj – Măguri, Banloc, Carpinis, Comlosu Mare, Ghilad, Giera, Iecea Mare, Jebel, Periam, Saravale, Satchinez, Tomnatic, Traian Vuia şi Uivar.

În plus, asistenții comunitari din Jamu Mare, Ohaba Lungă, Tomești, Curtea, Margina, Jimbolia și Comloșu Mare au identificat mai mulți copii care nu au fost înscriși la medicul de familie. O situația aparte a fost descoperită la Otelec unde întreaga localitate nu are medici de familie.

S-a decis înființarea de centre de vaccinare suplimentare în localitățile Nădrag, Lugoj-Măguri, Cărpiniș, Uicar, Comloșu Mare, Periam, Saravale și Satchinez și distribuția de vaccin către medicii de familie vaccinatori.

În perioada următoare se va intensifica activitatea de vaccinare în toate localitățile, în special la grupele de vârstă cu acoperire vaccinală scăzută, respectiv vârste cuprinse între 1 și 9 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ