Medicii de familie fac apel la mediul de afaceri pentru materiale

120

Multă lume ar fi tentată să creadă că doar personalul medical din Spitalul „Victor Babeș” este expus la pericole de tot felul în lupta cu virusul gripal asiatic. De fapt situația este mult mai complexă așa cum rezultă din luarea de poziție a medicilor de familie.
Societatea Timiș de Medicina Familiei (STMF), face un apel de suflet la toți agenții economici ce ar putea săi ajute. Este o mare nevoie de materiale de protecție. Acestea se găsesc tot mai greu și la prețuri ce desfid orice logică. În situația de acum , după cu arată STMF, medicii de familie încearcă să-și procure materialele de protecţie necesare personalului din cabinetele de medicină de familie în mod individual de cele mai multe ori de pe piața gri sau chiar neagră.
Alături de persoanlul din serviciile de urgenţă și medicii de familie fac parte din linia întâi în bătălia cu temutul virus
„Sunt necesare în prezent măsuri rapide de dotare cu materialele de protecţie de tipul măştilor chirurgicale sau speciale, mănuşi de cauciuc, viziere, ochelari de protecţie, combinezoane, halate de protecţie și dezinfectanţi care sa ajungă în timp util pentru a nu risca să expunem personalul medical. Considerăm necesar un plan de măsuri urgent şi coerent, care să cuprindă şi medicina primară la nivel naţional, cu protocoale de lucru clare, centralizate, cu distribuţia către cabinetele medicale prin Direcţiile de Sănătate Publică a materialelor de protecţie şi dezinfectanţi. Facem acest apel disperat, pe care să-l considerati ca pe o datorie morală a noastră, de a informa cetăţenii şi încă o dată autorităţile publice pentru a lua măsurile care se impun pentru protecţia cadrelor medicale din sectorul de medicină primară. Facem apel şi la întreprinzătorii privaţi din regiune, de a ne sprijini în ceea ce priveşte dotarea cu aceste materiale de protecţie, şi le vom pune la dispoziţie liste cu necesarul acestor materiale ale cabinetelor de medicină de familie din Timiş, celor care conştientizează că fără măsuri rapid instituite de protecţie a personalului medical riscăm să rămânem fără medicina primară la nivel naţional”, rezultă din apelul făcut de Colegiul Director al Societății Timiș de Medicina Familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ