Medicii anunţă că una dintre cele mai consumate băuturi cauzează cancer!

727

O echipă de cercetători de peste Ocean a făcut un anunț teribil pentru consumatorii de băuturi alcoolice! Asociația americană care se ocupă cu studierea diverselor forme de cancer a ajuns la concluzia că, deși toate băuturile alcoolice sunt responsabile cam de șapte forme diferite de cancer, o băutură anume influențează într-un mod deosebit dezvoltarea cancerului de piele.

Dezvoltarea cancerului de piele este posibilă din cauza unui compus numit etanol, care se pare că există în cantități mai mari în această băutură. Asta nu înseamnă că celelalte băuturi alcoolice nu prezintă riscuri. S-a dovedit că oamenii care consumă orice formă de alcool zilnic au un risc de cancer mai crescut cu 14% față de cei care nu consumă deloc sau care consumă în cantități moderate, anunță Divahair.ro.

Făcându-se o comparație cu alte băuturi consumate zilnic, cum sunt berea, lichiorul și vinul roșu, s-a ajuns la concluzia că, dacă bei mai mult de un pahar și jumătate de vin alb pe zi, riscul de cancer de piele crește cu 13% pe porțiunile de piele care de obicei nu sunt expuse la soare. Da, vinul alb! Această băutură iubită de majoritatea oamenilor crește riscul de cancer. Totuși de ce alb și nu roșu? Se pare că antioxidanții din vinul roșu atenuează efectele etanolului, reducând riscul de cancer. Cum este posibil acest lucru? Etanolul schimbă ADN-ul din celulele pielii, împiedicându-l să se regenereze, ceea ce duce mai departe la dezvoltarea melanomului.

LĂSAȚI UN MESAJ