Medici bănăţeni, declaraţi incompatibili de ANI

138

Mai mulţi medici din ţară au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate. Printre aceştia se numără şi 5 bănăţeni, toţi actuali sau foşti şefi de secţii în spitale din judeţul Caraş-Severin.

Potrivit unui comunicat oficial al ANI, 15 medici din România sunt incompatibili, iar 5 sunt de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Vorbim despre un fost şef a unei secţii din spital şi 4 actuali şefi de la secţiile Obstetrică-Ginecologie, Pneumologie, Pediatrie şi Anatomo-Patologie.

Toţi sunt acuzţi de ANI că au încălcat principiul compatibilităţii pentru că, pe lângă funcţiile de conducere din unităţile sanitare au deţinut şi alte funcţii în mediul privat sau de stat.

Potrivit ANI, medicii au încălcat legea pentru că: “funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică; b) exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate. (…) Membrii comitetului director, șefii de secție, șefii de laboratoare sau șefii de servicii medicale nu mai pot desfășura nicio altă funcție de conducere prin cumul de funcții”.

Medicii în cauză pot ataca decizia inspectorilor de integritate. Dacă ANI are câştig de cauză, atunci cei 15 medici riscă să nu mai poată deţine o funcţie publică tim de 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ