Medic timişorean: „România, pe locuri fruntaşe în Europa la avorturi la cerere”. Ce nu vor face ginecologii de Crăciun

148

În România, avortul reprezintă în continuare principala metodă contraceptivă. Medicii timişoreni se plâng de faptul că ţara noastră a rămas pe locuri fruntaşe în Europa în ceea ce priveşte chiuretajele la cerere. Asta deşi numărul avorturilor a mai scăzut, în ultima perioadă.

„În România, avortul la cerere este legalizat până la 14 săptămâni. Este datoria noastră să practicăm acest gen de contracepţie, deşi este ultimul care trebuie adus în discuţie. Principala bătălie este pentru convingerea femeilor să nu obţină sarcini nedorite, să utilizeze metode contraceptive”, spune Marius Craina, medic ginecolog la Maternitatea „Bega” a Spitalului Judeţean Timişoara.

Potrivit medicului timişorean, de Crăciun şi de Paşte, dar şi în timpul celorlalte sărbători legale din an, ginecologii de la Maternitatea „Bega”, una dintre cele mai mari din vestul ţării, refuză să facă avorturi la cerere, invocând motive „de conştiinţă”.

„În perioada sărbătorilor legale, inclusiv de Paşte şi de Crăciun, nimeni nu face avorturi la cerere. Excepţii doar acele cazuri care reprezintă urgenţe, respectiv sarcinile oprite în evoluţie, sângerările, etc. Urgenţele medicale continuă indiferent de perioada de timp în care ne aflăm”, a conchis Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ