22.2 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

Medalia „Acad. Corneliu Mikloși” pentru fostul rector al UPT, Viorel-Aurel Șerban FOTO-VIDEO

Asociația de Sudură din România și Universitatea Politehnica Timișoara au organizat miercuri, 4 noiembrie 2020, la Biblioteca UPT, simpozionul cu tema „Sudarea la Politehnica centenară”.

În cadrul evenimentului a avut loc înmânarea medaliei ASR „Acad. Corneliu Mikloși” domnului prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, fost rector al UPT.

Lucrările au fost deschise de conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul în exercițiu al UPT, care a prezentat un scurt istoric al Politehnicii timișorene și a adresat mulțumiri fostului rector pentru încrederea pe care i-a acordat-o atunci când l-a numit în echipa de conducere, în calitate de prorector. De asemenea, un mesaj de salut în deschiderea lucrărilor simpozionului a fost transmis online și de către ing.ec. Răzvan Bătrînu, președintele ASR.

A urmat momentul festiv al înmânării medaliei ASR „Acad. Corneliu Mikloși” domnului prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, precedat de citirea Laudatio de către prof.dr.ing. Dorin Dehelean, președintele filialei locale ASR, care a subliniat câteva repere ale activității profesorului Șerban, o personalitate deosebită a domeniului științei și ingineriei materialelor, membru al Academiei de Științe Tehnice din România și un apropiat al domeniului sudării și al proceselor conexe acesteia.

Profesorul Viorel-Aurel Șerban a susținut prezentarea cu tema „Sudarea la Politehnica centenară”, în cadrul căreia a rolul deosebit de important pe care Politehnica timișoreană, prin profesorii săi, în frunte cu Corneliu Mikloși, l-a avut în dezvoltarea sudurii și a învățământului superior în acest domeniu, o muncă de pionierat la vremea respectivă, care a dus la plasarea Timișoarei în avangarda învățământului, cercetării și tehnologiei legate de sudare.

În completare, prof.univ.dr.ing. Radu Băncilă, de la Facultatea de Construcții a Universității Politehnica Timișoara, a susținut prezentarea cu tema „Istoria și evoluția construcțiilor metalice sudate la Universitatea Politehnica Timișoara”, în cadrul căreia a accentuat legătura strânsă dintre școlile de sudură și de construcții metalice din cadrul UPT, ambele cu rezultate prestigioase la nivel național și internațional.

În programul manifestării au mai fost incluse intervenții online ale participanților din țară și din străinătate: prof.dr.ing. Radu Iovănaș (Universitatea Transilvania Brașov); ing. Sorin Keller (General Electric Elveția, director Institutul Internațional de Sudură); prof.dr.ing. Nicolae Markocsan (West University Trollhatan, Suedia); dr.ing. R. Molnar (Linde Gaz Romania); prof.dr.ing. Dănuț Savu (Universitatea din Craiova) și alții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :