Maternitatea Bega redevine spital suport COVID-19. Reorganizări la Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal din Timişoara

  104

  Maternitatea Bega din Timişoara va deveni spital suport COVID-19, iar Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal se vor reorganiza şi ele pentru a primi pacienţi infectaţi cu virusul SARS CoV-2. Deciziile au fost luate după depăşirea indicelui de infectare de trei la mia de locuitori.

  Începând de vineri, la Maternitatea Bega din Timişoara, care aparţine de Spitalul Judeţean, nu vor mai fi internate decât gravide sau lăuze confirmate cu SARS CoV-2.

  „Retransformăm Maternitatea Bega în spital suport COVID, având în vedere că trebuie să existe şi o zona mai mare de tampon, care va fi amenajată la Spitalul Municipal, pentru pacientele suspecte, iar pe măsură ce se pozitiveaza, vor fi transferate la Bega. În cadrul comisiei de plan alb, s-au luat noi decizii şi va fi avizat planul alb, care cuprinde câteva modificări faţă de forma iniţială, de la începutul pandemiei. Maternitatea Bega va deveni spital COVID pe măsură ce vor putea fi externate pacientele pe care le au acum. Nu luăm măsuri heirupiste, prioritate este sănătatea pacienţilor. De azi nu se mai internează la Maternitatea Bega şi Casa Austria (în care funcţionează Clinica de Arşi – n.r.) şi se externează ce se poate. Circuitele vor fi reluate”, a declarat pentru News.ro, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, Răul Pătraşcu.

  De asemenea, Spitalul Municipal din Timşioara urmează să îşi organizez astfel de locuri dedicate celor infectaţi cu SARS CoV-2 în clinicile ASCAR şi de Recuperare Balneologie, ambele situate în apropiere de centrul oraşului.

  LĂSAȚI UN MESAJ