Măsuri speciale de Rusalii

79

În aceste zile libere, când credincioșii ortodocși sărbătoresc Rusaliile, polițiștii de frontieră se pregătesc intens. Potrivit oamenilor legii, urmează ca frontiera româno-ungară să fie tranzitată de un număr mare de persoane.  Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfășoară activitatea la controlul documentelor.

„Este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei şi în cele mai aglomerate, în funcție de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieșire şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor”, spun polițiștii de frontieră.

În perioada 15.06.2019 ora 23.00 (ora României) și 16.06.2019 ora 23.00 (ora României) se ridică restricția de circulație pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj.

„Măsura este luată de autoritățile ungare ca urmare a faptului că în acest weekend se anunță caniculă în Ungaria, iar șoferii automarfarelor vor avea posibilitatea ca, respectând timpii de odihnă, să se deplaseze pe răcoare, după lăsarea serii”, mai transmit polițiștii.

În aceste zile, vameșii au unele recomandări pentru cei care vor tranzita frontiera României cu Ungaria. Oamenii trebuie să se informeze din timp și să utilizeze toate punctele de trecere ale frontierei deschise traficului internațional, astfel:

• pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor;
• pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak
P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota
P.T.F. Turnu – Batonnya;
P.T.F. Vărşand – Gyula
• pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek;
P.T.F. Borş – Artand;
P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;
P.T.F. Săcuieni – Letavertes
• pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj;
P.T.F. Petea – Csengersima.

Vă amintim că informații privind timpul de așteptare în punctele de trecere se găsesc pe aplicația Trafic on-line care poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ