Măsuri la graniță, de sărbători

88

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar vămile vor fi extrem de aglomerate. Românii din străinătate vin acasă, iar o parte dintre concetăți pleacă peste hotare pentru a-și petrece Crăciunul și Revelionul.

”Pentru evitarea aglomerărilor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Astfel, zilnic peste 4.200 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat”, a transmis Poliția de Frontieră.

De asemenea, au fost contactate autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acest an, pentru o cât mai bună informare a participanţilor la trafic, Ministerul Afacerilor Interne a distribuit în punctele de trecere a frontierei, prin intermediul personalului Poliției de Frontieră Române, aproximativ 500.000 de flyere cu informații utile privind programul de lucru și modalitatea de accesare a unor servicii publice.

Ca în fiecare an, se estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, sens în care recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 58/53 de benzi de control pe sens.

• pe raza jud. Timiş:
o P.T.F. Cenad – Kiszombor

• pe raza jud. Arad:
o P.T.F. Nădlac – Nagylak
o P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota
o P.T.F. Turnu – Batonnya
o P.T.F. Vărşand – Gyula

• pe raza jud. Bihor:
o P.T.F. Salonta – Mehkerek
o P.T.F. Borş – Artand
o P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany
o P.T.F. Săcuieni – Letavertes

• pe raza jud. Satu Mare:
o P.T.F. Urziceni – Vallaj
o P.T.F. Petea – Csengersima

De asemenea, menţionăm că, la granița cu Ungaria, în zilele de sâmbătă şi duminică, între 10.00-18.00, ora României, sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale, menite sa faciliteze traficul persoanelor care domiciliază în localităţile de frontieră.

La frontiera româno-bulgară sunt 10 puncte de trecere cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 23/20 de benzi de control pe sens.

• pe raza jud. Giurgiu:
o PT.F. Giurgiu – Ruse

• pe raza jud. Teleorman:
o P.T.F. Zimnicea – Svistov (Bac)
o P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopole (Bac)

• pe raza jud. Constanţa:
o P.T.F. Vama Veche – Durankulak
o P.T.F. Ostrov – Silistra
o P.T.F. Negru Vodă – Kardam
o P.T.F. Lipnița – Kainardja şi P.T.F. Dobromir – Krushar pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00

• pe raza judeţul Dolj:
o P.T.F. Bechet – Orjahovo (Bac)
o P.T.F. Calafat – Vidin

De asemenea, recomandăm participanților la traficul transfrontalier consultarea aplicaţiei Trafic On-line, care poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ