Măsuri de ordine și siguranță publică la Balkan Festival VIDEO

225

În perioada 15-17 iulie a.c., în localitatea Berzasca, din județul Caraș-Severin, va avea loc evenimentul „Balkan Festival”.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă, respectiv pentru a asigura ordinea publică şi protecţia participanţilor la eveniment.

Accesul publicului se va face doar pe bază de bilete. Pentru desfăşurarea evenimentului în condiții de siguranță, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara adresează participanților următoarele recomandări:
– să vină din timp la eveniment, începând cu ora deschiderii porţilor de acces, pentru a evita aglomeraţia în zona de desfășurare;
– să manifeste răbdare, să respecte îndrumările forțelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă sau să solicite echipajele de jandarmi prin Sistemul Unic de Urgenţă „112”;
– părinții să-și supravegheze cu atenție sporită copiii;
– să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice, delimitându- se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică;
– din raţiuni de siguranţă publică, să nu vină cu bagaje voluminoase sau alte categorii de obiecte interzise de organizator (pentru detalii suplimentare, consultați site-ul www.balkanfestival.ro ).

Toți jandarmii vor acorda o atenție deosebită prevenirii și combaterii consumului de substanțe interzise. Pentru siguranța personală, recomandăm participanților să nu consume băuturi de la persoanele necunoscute.

Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile cadrului legal în vigoare, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la astfel de evenimente a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora. Din rațiuni de securitate, vor fi adoptate măsuri specifice de control pirotehnic și antiterorist al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în zona destinată evenimentului atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare.

Jandarmii mulțumesc tuturor pentru înțelegerea manifestată față de măsurile de siguranță luate!

LĂSAȚI UN MESAJ