Măsura care vizează toate școlile din Banat și din țară, anunțată de Ministerul Educației!

556

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, promite că, peste doi ani de zile, toate unitățile școlare din România vor fi conectate la Internet, ceea ce ar putea spori siguranța elevilor, dacă ar exista și camere pentru supraveghere video în interiorul și în curtea școlilor.

„Ar fi ideal să avem supraveghere video cel puțin în perimetrul unităților școlare, în curte, pe holuri, dar lucrul acesta necesită efort financiar. Sunt autorități locale care au făcut lucrul acesta. În strategia pentru combaterea violenței în școală avem prevăzut acest capitol important, iar proiectul Ministerului Educației Naționale cu dotarea cu Internet a tuturor unităților școlare, noi astăzi avem doar 66 % din corpurile de clădire în care se desfășoară activități educative conectate la Internet. Cred că va duce la un plus de siguranță, prin proiectul pe care astăzi îl lucrăm la Ministerul Educației Naționale, în doi ani de zile vom avea acoperite cu Internet toate unitățile școlare și din punctul acesta de vedere și siguranța elevilor va fi mult mai mare dacă vom reuși să facem supravegherea video în perimetrul unităților școlare”, a declarat Liviu Pop, vineri, într-o conferință de presă.

Ministrul recunoaște că sunt probleme în prezent cu asigurarea pazei în unele școli din țară, după ce autoritățile locale au anunțat că nu au bani să-i plătească pe paznici.

Ministrul Educației Naționale a făcut aceste declarații vineri, la sediul PSD Sibiu.

sursă: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.