Mașinile viitorului deja există la Continental Automotive Timișoara! Foto

1496

Compania Continental nu este un nume nou pe piața europeană. Puțină lume poate spune că nu a auzit de acestă firmă. Ba chiar, din contră se poate spune că sunt veteranii capitalismului ce au pus pe roți (de cauciuc) economia germană încă din anul 1871. Ei încalță vehiculele europene de peste un secol cu anvelope de cele mai felurite feluri și dimensiuni. Și nu doar autovehiculele, ci și tractoare, camioane, remorci, autobuse. Până la aparent banalele anvelope pentru biciclete cam toate roțile au astfel de „cauciucuri”.

Dar ce se știe mai puțin este că aproape nu există parte de automobil unde să nu se găsească piese sau componente imaginate de cercetătorii de la Continental. Marea lor majoritate sunt chiar industrializate în fabricile proprii de pe întreg rotundul globului.
Germanii de la Continental asigură anvelope, sisteme electronice de frânare, sisteme de control al stabilității.

De asemenea, sunt dintre cei mai mari furnizori mondiali de componente pentru industria auto, cu activități extinse, în special, pe domeniul producției de anvelope, sistemelor de frânare, al controlului dinamicii vehiculului și al senzorilor electronici. Toate astea se întâmplă în 46 de țări din lume.

Una din acestea este și România unde în Timișoara, Sibiu, Carei, Arad și Iași se pune la încercare harnicia și fantezia lucrătorilor noștri ce se dovedesc a fi la fel de bine pregătiți ca oriunde în lume.

Tocmai pentru a se cunoaște cât mai multe despre toate aceste aspecte, azi a fost organizată o zi specială dedicată celor curioși. Parcă toți copiii din oraș s-au adunat la ContiShowOff.

Evenimentul a avut loc pe platforma industrială din calea Buziașului la sediul companiei, de pe strada Siemens. Copii au putut încerca mașinuțe, carturi, skateuri ce aveau incorporată tehnologia viitorului. Fiecare etaj și fiecare spațiu al firmei era plin de copii ce-și puneau fantezia la încercare, fie modelând în lut, fie încercând ciocanul de lipit cu cositor sau vopselele pe coli de carton.

În curte, cei mai mari au putut încerca mașinile ce în curând vor fi pe străzi, adică cele fără șofer. De la mașinile cu combustie până la cele hibride sau modernele automobile cu motoare electrice s-a putut vedea și încerca orice. Uriașe camioane de testare sau chiar tractoare agricole, toate au tehnologie Continental incluse în măruntaiele lor.

Un vechi prieten al Timișoarei, marele campion Titi Aur, a venit cu un camion plin de echipament, unde oricine putea simți pe pielea lui ce înseamnă o ciocnire de mașină sau o răsturnare la 180 de grade (adică cu roțile în sus). Abia cine a încercat o asemenea senzație poate aprecia o mașină bună, dar și o conducere preventivă.

Cine a avut răbdarea și curiozitatea să intre și în fabrica de producție a avut alte surprize. Cei mici au putut să se ia la intrecere cu roboții industriali la rezolvarea unor jocuri de logică și îndemânare. Cei mai marișori au condus cu ajutorul telecomenzii mici machete de mașinuțe destul de nărăvașe.

Asta în timp ce adulții au putut vedea la față locului cum arată tehnologia ce pare desprinsă din filmele SF. Nimic nu a fost secret sau ascuns, totul la vedere și însoțit de explicațiile competente ale specialiștilor.

La Continental Automotive Romania viitorul este deja ceva la îndemâna oricui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.