Mașina senatorului de Timiș, Vasile Blaga, implicată într-un accident. Vezi cine era la volan!

859

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, chestorul Liviu Popa, a fost implicat, luni, într-un accident de circulaţie pe centură municipiului Braşov, transmite ebihoreanul.ro. Pe grupul de facebook „infotraficbrasov” a fost publicată şi o fotografie cu cele două autovehicule implicate în accident. Surse apropiate anchetei citate de oradeaindirect.ro susţin că maşină condusă de şeful poliţiei bihorene, un BMW din 2001, cu nr. de înmatriculare BH 20 ASW, aparţine co-preşedintelui PNL, Vasile Blaga. Surse din PNL au confirmat pentru Hotnews.ro că Vasile Blaga conduce un BMW cu numărul BH 20 ASW. Copreşedintele PNL n-a putut fi contactat pentru a explica de ce şeful IJP Bihor era la volanul maşinii sale, fiind plecat din ţară.

Ofiţerul, aflat în drum spre Bucureşti, a intrat cu maşina pe contrasens, în depăşirea unui autotren, şi a lovit o altă maşină, care venea din sens opus, mai scrie ebihoreanul.ro.

„Nu a fost nimic grav, de altfel eu îmi continui drumul spre Bucureşti cu aceeaşi maşină. Am vrut să depăşesc un TIR, am ieşit pe contrasens şi am lovit o maşină care venea din faţă”, a declarat şeful Poliţiei. Potrivit chestorului, evenimentul rutier a fost o simplă tamponare. „Nu au fost nici răniţi şi nici pagube materiale”, a mai spus Popa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, că evenimentul rutier nu a rămas înregistrat că o simplă tamponare, întrucât s-a soldat cu rănirea unei persoane.

„Şoferul de 48 ani din Bihor s-a angajat într-o depăşire, fără să se asigure, pe centură Braşovului, şi a intrat într-o coleziune cu o maşină care circulă din sens opus. În urmă accidentului, o doamna de 36 de ani, pasageră în maşină lovită, a fost rănită uşor dar a refuzat internarea în spital”, a explicat reprezentantul Poliţiei Braşov.

Acesta este motivul pentru care poliţiştii Serviciului Rutier Braşov au deschis pe numele ofiţerului orădean o lucrare penală care va fi soluţionată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov. „S-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, la fel că în orice altă situaţie similară”, a spus Naghi.

Chestorul Liviu Popa a fost promovat în funcţii în ministerul de interne pe vremea când la conducere se află Vasile Blaga. În 2010 îl găsim director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din MAI, de unde a şi fost promovat la şefia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Popa a fost numit şef la DGA în octombrie 2009, de către fostul ministru de Interne Vasile Blaga. Anterior a ocupat, timp de patru ani (2005-2009), postul de inspector şef la IPJ Bihor.

În vârstă de 48 de ani, Popa este absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”- Bucureşti, Facultatea de Drept (1995), al Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept -Studii postuniversitare – Drept Civil (1999), doctorand al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Bucureşti (2006), absolvent al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Colegiul Naţional de Apărare (2009).

 

LĂSAȚI UN MESAJ