Masă rotundă privind oferta educațională pentru învățământul dual și profesional, la CCIAT

50
scoala profesionala

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș organizează în data de 20 noiembrie 2018, ora 11 00 , în Sala C.E.D.O. a sediului CCIA Timiș din P-ța Victoriei nr. 3, et.1, o masă rotundă privind oferta educațională pentru învățământul dual și profesional din Județul Timiș în anul școlar 2019-2020.

Evenimentul va cuprinde trei paneluri:
– Sesiune de informare a operatorilor economici privind organizarea, desfășurarea și calendarul admiterii în învățământul profesional de stat și în învățământul dual pentru anul școlar 2019-2020, conform Ordinului nr. 5402 al Ministrului Educației Naționale din 01.11.2018;

– Centralizarea necesarului de elevi calificați în meserii/ profesii deficitare pe piața muncii și centralizarea, din partea operatorilor economici;

– Propuneri privind locurile în învățământul dual și în învățământul profesional.

Solicitările de școlarizare în învățământul profesional pentru anul școlar 2019-2020 ale operatorilor economici vor fi înaintate unităților de învățământ partenere, iar cele pentru învățământul dual vor fi înaintate către CNDIPT București. Termen limită de depunere a solicitării: 22 noiembrie 2018.

Evenimentul se desfășoară în contextul preocupărilor constante ale CCIA Timiș de găsire a unor soluții viabile la criza locală a forței de muncă, de identificare a unor modalități concrete de acoperire a deficitului de personal, inclusiv prin susținerea și promovarea cu prioritate a învățământului profesional în sistem dual.

Informații suplimentare la tel. 0372185285, e-mail: office@cciat.ro , Cristina Coroian – Consultant Cameral.

LĂSAȚI UN MESAJ