Mărţişoarele vor inunda oraşul. Ce trebuie să ştie comercianţii?

263

Cu ocazia sărbătorilor de primăvară, Primăria Municipiului Timişoara vine în sprijinul tuturor celor care doresc să conserve şi să promoveze frumoasa tradiţie a mărţişorului.
În acest sens, producătorii şi comercianţii pot solicita la Primăria Municipiului Timişoara autorizaţii pentru expunerea şi comercializarea de mărţişoare şi felicitări, în perioada 24.02.2017-02.03.2017, în spaţiile special destinate din oraş.

Cererile pot fi depuse în perioada 16.02.2017-20.02.2017, la Primăria Municipiului Timişoara, camera 12 (ghişeele 8, 9 şi 14), în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8.30-16.30, cu excepţia zilei de marţi, când programul de lucru cu publicul este până la ora 18.30.

Amplasamentele unde se vor comercializa produsele specifice sunt:
1. Piaţa Victoriei
2. Platou Ceas Floral-B-dul Proclamaţia de la Timişoara
3. Str. Mărăşeşti
4. Platou Parcul Copiilor
5. Platou Piaţa A. Mocioni
6. B-dul Regele Carol I (de la str. I. Văcărescu până la General I. Dragalina)
7. Piaţa Nicolae Bălcescu-str. C. Porumbescu
8. Platou Dâmboviţa
9. Calea Şagului-str. Ana Ipatescu
10. Calea Şagului – B-dul Liviu Rebreanu- 2 amplasamente
11. Piaţa Zona Soarelui
12. Calea Buziasului – platou
13. Zona Spitalul Judeţean
14. Str. Daliei (între străzile Al. Vaida Voievod şi Lascăr Catargiu)
15. Zona Modern
16. Piaţa Traian
17. Calea Sever Bocu-str. Sf. Ap. Petru şi Pavel
18. Calea Aradului-str. Liege
19. Calea Torontalului- platou
20. Str. Circumvalaţiunii- platou
21. Str. Circumvalaţiunii-str. Ghe. Lazăr
22. Zona Piaţa Dacia
23. Str. General I. Dragalina-str. Gării
24. Str. Fc. Ripensia – 2 amplasamente
25. Piaţa Libertăţii
26. Calea Martirilor

În Piaţa Victoriei vor avea prioritate comercianţii cu carte de identitate eliberată de SPCLEP Timişoara. Se vor excepta de la regulă studenţii /elevii care urmează studii la instituţii de învăţământ de pe raza municipiului Timişoara. Solicitanţii vor prezenta atât o fotocopie a standului pe care urmează să expună produsele spre comercializare, cât şi a produselor comercializate.

Pe amplasamentele situate pe tronsonul McDonald’s – str. N. Lenau, produsele comercializate vor fi expuse doar pe stand de expunere vertical (se interzice comercializare produselor pe mese).

Repartizarea locurilor din Piaţa Victoriei se va face în funcţie de numărul de înregistrare, specificitatea produselor, cât şi estetica standurilor.

Se interzice amplasarea de corturi şi alte contrucţii provizorii, cu excepţia umbrelelor de culoare alb/crem, fără reclamă şi doar în caz de timp nefavorabil.

Operatorii economici au obligaţia de a deţine la standul de vânzare avizul pentru desfăşurarea ocazională a comerţului ambulant, pe raza municipiului Timişoara, eliberat de către Biroul Autorizare Activităţi Comerciale şi Gestiune Spaţii Publicitare, carte de identitate, dovada achitarii taxei de ocupare a domeniului public – în original. Încălcarea prevederilor legisaţiei în vigoare atrage sancţiunea contravenţională a operatorului economic, dar şi retragerea avizului de către emitent.

Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi duce la retragerea avizului eliberat de autoritatea locală a municipiului Timişoara.

Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului ocupat în Piaţa Victoriei de către un locatar al municipiului Timişoara unui locator cu domiciliul extraurban duce la retragerea avizului şi sancţionarea contravenţională a faptei.

Suprafaţa unui amplasament este de maxim 2 mp, iar fiecare comerciant poate ocupa un singur amplasament.

LĂSAȚI UN MESAJ