Mărțișoare vândute în scop caritabil, pentru ajutorarea Carinei, tânăra de 17 ani din Timișoara care are nevoie urgent de o operație pe creier pentru a trăi FOTO

802

Mobilizare incredibilă a timișorenilor în campania de strângere de fonduri pentru Carina Udriște, tânăra de 17 ani din Timișoara care are nevoie urgent de o operație pe creier pentru a trăi. Asta după ce adolescenta a fost diagnosticată cu o afecțiune cerebrală gravă. Operația ar urma să aibă loc în Italia, în această lună, dar intervenția costă 25.000 euro, sumă pe care familia Carinei nu și-o permite.

Prin urmare, în ultima lună, au fost organizate o serie de evenimente caritabile, astfel că o bună parte din suma necesară a fost strânsă. Printre cei care s-au implicat în ajutorarea Carinei s-au numărat și câțiva prichindei ai unor credincioși din Parohia Timișoara – Viile Fabric.

Îndrumați de un preot și mai mulți voluntari, copiii au confecționat mărțișoare, iar duminica trecută a fost organizat la biserica din zonă un mic târg de mărțișor, denumit generic „Un mărțișor pentru Carina”.

martisor carina

În finalul târgului, a fost strânsă suma de 2.400 lei. În total, prin acțiunile organizate de parohie, au fost adunați peste 11.000 lei, care vor fi depuși în contul Carinei. „Doresc să apreciez generozitatea și sensibilitatea credincioșilor parohiei noastre, care constant contribuie la diverse acțiuni cu caracter social desfășurate de noi, dar și frumusețea sufletească a copiilor noștrii de la parohiei, care la rândul lor nu au rămas indiferenți, ci prin munca mâinilor lor au reușit să o ajute în felul lor pe Carina”, a declarat părintele paroh Marius Sfercoci, de la parohia Timișoara Viile Fabric.

Carina visează de mică să ajungă instrumentist într-o orchestră pe marile scene ale muzicii. Elevă a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, tânăra a participat, ca flautist, la numeroase concerte din țară și din străinătate, la olimpiade naționale, a voluntariat, pentru că a înțeles că doar prin educație și muncă poate ajunge acolo unde visează.

Donații se pot face în conturile deschise de mama Carinei, Adriana Șandor. Cont lei: RO16BRDE360SV54044913600, Cont euro: RO28FNNB003503035950EU01, Banca: Credit Europe Bank, Cod swift: FNNBROBU / Cod BIC: FNNB, Nume titular cont: Adriana Sandor.

LĂSAȚI UN MESAJ