Mark Zuckerberg, viitorul președinte al SUA?

190

Speculaţiile potrivit cărora Mark Zuckerberg şi-a propus să devină preşedintele Statelor Unite s-au amplificat în ultima vreme, alimentate fiind chiar de comportamentul şefului Facebook.

Deşi rămâne neclar dacă Zuckerberg, în vârstă de 33 de ani, intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din 2020, un lucru este sigur: cu o avere „self-made” de peste 70 de miliarde de dolari, n-ar fi o problema din punct de vedere financiar.

Există mai multe indicii cu privire la existenţa unui astfel de plan.

Ar fi mai întâi seria de recrutări de nume de top din mediul politic. Astfel, Zuckerberg şi soţia să Priscilla Chan l-au angajat pe Joel Benenson, consilier al fostului preşedinte Barack Obama şi strateg-şef al campaniei prezidenţiale din 2016 a lui Hillary Clinton, în funcţia de consultant pentru organizaţia lor filantropică „Iniţiativa Chan Zuckerberg”.

Lista continuă cu David Plouffe, manager de campanie pentru Barack Obama în 2008, Amy Dudley, fosta consilieră pe probleme de comunicare a unui senator democrat, şi Ken Mehlman, care a condus campania prezidenţială a lui George W. Bush în 2004.

Este apoi turneul în plină desfăşurare în cadrul căruia Zuckerberg şi-a propus să viziteze toate cele 50 de state americane, întâlnindu-se cu lideri politici şi oameni obişnuiţi.

Până acum, printre altele, a lucrat la o linie de asamblare dintr-o fabrică, a hrănit un viţel, a ţinut în mâini un pui de pisica. La fiecare popas, din Alabama în Wisconsin, postează pe Facebook fotografii atent selectate, realizate de fotograful care a lucrat în campaniile electorale ale lui Obama şi Bush, pentru cei peste 90 de milioane de oameni care îi urmăresc pagina.

Acţiuni care seamănă foarte mult cu o campanie electorală şi care au fost interpretate ca atare de mulţi.

A fost realizat chiar şi un sondaj privind rezultatul unei eventuale confruntări între Donald Trump şi Zuckerberg, care ar candida din partea democraţilor, în 2020. Conform sondajului, cei doi ar obţine un număr egal de voturi.

Sursa: Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ