Mărirea salariului minim, decisă săptămâna viitoare. Se conturează trei scenarii

91

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că suma cu care va fi mărit salariul minim, precum și modul de calcul vor fi stabilite săptămâna viitoare. Alexandru a precizat că se lucrează cu trei scenarii și nu a vrut să ofere informații suplimentare după ce marți premierul Ludovic Orban a anunțat că salariul minim ar putea fi majorat cu 7,2%.

„Decizia finală nu se ia în această săptămână. Mai avem întâlniri. Ne prezentăm în fața prtenerilor sociali cu 3 scenarii astfel încât să luăm împreună cea mai bună decizie. Va fi o creștere, acum lucrăm la scenariile care să arate care va fi această creștere. Dar scenariile pe care lucrăm ne arată diferite tipuri de creșteri. Spre sfârșitul săptămânii viitoare vom lua o decizie”, a precizat Violeta Alexandru.

Conform unor calcule, la un salariu minim brut de 2080 de lei, creșterea ar urma să fie de aproape 150 de lei, însă dacă procentul de 7,2% va fi aplicat la salariul minim net, adică suma pe care o ia angajatul în mână, creșterea ar urma să fie de aproximativ 90 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ