Marian Godină, dezamăgit după ce a sărit în ajutorul unei familii care trăia într-un container neîncălzit

3911

În urmă cu câteva săptămâni, Marian Godină a decis să ajute doi copii care îşi duceau viaţa într-un container, la Braşov, în condiţii cumplite. Între timp, situaţia a luat o întorsătură neaşteptată.

Poliţistul braşovean a rămas impresionat de situaţia a doi copii, despre existenţa cărora a aflat de la un prieten jandarm, astfel că le-a ajutat familia şi i-a mutat într-un apartament. Pe lângă faptul că a găsit un apartament cu două camere, complet mobilat şi utilat, pe care Marian Godină l-a închiriat în acest sens, el a strâns bani şi a făcut apel pe reţelele de socializare, pentru a strânge banii necesari ca familia să aibă într-o zi propria casă.

„La două zile după ce s-a angajat, „pe surse”, cum zic jurnaliştii, am aflat că omul nostru petrece cu multă băutură într-o zonă famată a oraşului, alături de nişte prieteni ai lui. Le spusesem şi că nu vreau să aud că îmi zice vreun vecin că l-a văzut venind beat acasă. M-am dus la apartament şi am întrebat-o pe femeie unde îi este concubinul. Mi-a zis că e plecat să ajute pe cineva la nu ştiu ce treabă, dar că trebuie să vină imediat. I-am spus că ştiu că e beat şi ştiu şi unde e, dar femeia a început să jure pe copiii ei că nu e adevărat. Aşa că am zis să aşteptăm să-l vedem cum vine. Aflând că suntem acolo, bărbatul nu a mai venit şi şi-a închis telefonul. Mi-a zis a doua zi că venise acasă fix la un minut după ce plecasem noi şi că-i pare rău că nu l-am mai aşteptat puţin ca să ne convingem că nu era beat”, relatează Godină pe blogul său.

Şi lucrurile nu se opresc aici. Potrivit spuselor lui Marian Godină, bărbatul intenţionează acum ca din primul salariu să îşi cumpere o maşină. „Dacă vă întrebaţi ce fel de maşină poţi cumpăra cu atât de puţini bani, vă pot spune că sunt tot felul de rable radiate sau fără acte. Iar pentru el, care nu are nici permis, nu cred că e vreo problemă că maşina nu are acte”, mai scrie poliţistul.

Mai mult, nemulţumit de faptul că Godină i-a pus condiţii pentru a continua să-i ajute familia, bărbatul a plecat din apartament, iar capul familiei s-a întors în baraca de tablă în care trăia înainte, iar soţia şi-a exprimat dorinţa de a-l urma, renunţând la tot confortul şi sacrificându-şi din nou copiii. Între timp, întreaga familie ar fi plecat să-şi petreacă sărbătorile într-un sat de lângă Braşov, în condiţiile în care Marian Godină a avut grijă ca oamenilor să nu le lipsească nimic de Crăciun.

„Cu frigiderul plin, căldură, brad (cumpărat şi făcut de Georgiana), cadouri sub brad, suc, televizor, cablu etc, ce minte îţi trebuie să faci Crăciunul la mama dracu’ ca boschetarii? Nu au stat acasă. Iar de Revelion la fel. S-au dus într-o comună de lângă Braşov de pe 31 şi încă nu s-au întors acasă, spunând că nu au cu ce să vină. Asta după ce vorbisem că după Anul Nou fata va face meditaţii la română şi matematică. Vorbisem noi şi că citeşte nişte cărţi pe care i le-a dus Georgiana, dar nu s-a atins de ele”, explică poliţistul.

Întreaga poveste, pe adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ