Marco Martinelli și Ion Caramitru în discuție, despre ce altceva decât TEATRU?!

87

Asociația culturală ce se ocupă de aplicarea în realitate a programului ce ne va pune în postura de Capitală Europeană peste doar trei ani își continuă neabătut planul.

Cum faptul cultural nu este doar un fenomen al elitelor ce se adună în centrul orașului, în săli de teatru și de concerte, se încearcă scoaterea evenimentelor în cartiere cât mai diverse.

Potrivit acestui concept în cadrul proiectului Café 21, a avut loc aplicarea în practică, ca o temă de mare interes pentru cei ce trudesc sau urmăresc fenomenul teatral organizând un eveniment dezbatere „Teatru și democrație”. La Casa Tineretului de pe stada Arieș, ori FITT cum mai este cunoscut locul s-au adunat nume mari ale scenei teatrale din țară și de pe continent.

Discuțiile au fost deschise de conducerea Asociației CCA 2021, Simona Neumann și Chris Torch ce i-au implicat de îndată și pe cei doi invitați de onoare.

Au participat în calitate de invitați ce chiar au avut ceva de spus doi mari oameni de teatru ce au marcat această artă în lume: Marco Martinelli (director Teatro delle Albe, Italia) și Ion Caramitru (director Teatrul Național București).

Cei doi au intrat în discuție cu publicul, dar și între ei pe cele mai complexe idei despre cum poate fi adus actul teatral în secolul în care trăim, dar fără a împieta asupra calității sau autenticității textelor devenite clasice. Iar în cazul celor moderne să fie cu adevărat cultură nu doar poleială de modernitate.

Pentru a nu cadea în academism și doar monologuri ce ar fi putut fi obositoare la un moment de prea lungă implicare totul a fost gândit ca un spectacol cu momente diverse ce au adus în față prietenii culturii timișorene în scurte pauze muzicale cu Horea Crișovan Acoustic Trip cu Florin Cvașa (percuție). Invitatul lor special a fost Maria Hojda ce a încânta pubblicul cu vocea ei de vis.

O singură și mare concluzie „Teatrul” în ciuda vârstei sale multimilenare nu a fost nicicând mai tânăr, mai viu și mai de actualitate ca acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.