Maramureșul sub ape. Imagini cu inundaţiile provocate de ploi-VIDEO

269

Ploile abundente căzute în județul Maramureș, concomitent cu topirea zăpezii și formarea de zăpoare de gheață, au dus la creșteri ale nivelurilor cursurilor de apă din județ. Pompierii militari au intervenit în mai multe localități, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Gospodărire a Apelor și ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, pentru a înlătura efectele creșterii debitelor.

Personalul I.S.U. Maramureș a acționat în municipiul Baia Mare, în orașul Târgu Lăpuș şi în comunele Șieu și Copalnic Mănăștur, pentru decolmatarea podețelor, în scopul prevenirii inundării gospodăriilor din zonele afectate. Echipa pirotehnică a I.S.U. Maramureș va acționa astăzi la distrugerea, prin explozie controlată, a unui zăpor de gheață de circa 400 de metri lungime, format pe râul Cavnic, pe raza localității Lăschia, comuna Copalnic Mănăștur.
IMG-20170203-WA0002Se mențin avertizările hidrologice cod portocaliu pe râurile Tisa, Iza și Lăpuș, respectivcod roșu, la Statia Hidrometrică Valea Vișeului, de pe cursul râului Tisa.Cartierul Ferneziu din Baia Mare sub APE. Lipsa DESZĂPEZIRII din cartier a dus la şuvoaie de apă. Strada Barajului s-a transformat în râu!

Lipsa implicării și-a indiferenței manifestate de administația locală , în problema deszăpezirii, a transformat orașul într-un râu. Lipsa deszăpezirii a fost simțită azi, de către localnicii din Cartierul Ferneziu și Firiza.

Laschia

sursa: jurnalmm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ