Manual pentru alegerea adidașilor perfecți

25

Alergare, antrenament, dans sau pur și simplu stil… Încălțămintea sportivă a reușit să iasă din tiparele vechi în care se folosea doar pentru sport și s-a democratizat, fiind parte a modei de zi cu zi.

Și totuși, deși încălțămintea sportivă a devenit parte din viața noastră, trebuie să ne reamintim că nu putem folosi pentru plimbare aceiași pantofi sport ca pentru alergare sau pentru Crossfit. Nici măcar în sala de sport nu există adidași universali, deși există întotdeauna modele versatile care pot fi folosite pentru mai multe activități. Este important de reținut că utilizarea incorectă a unui adidas poate provoca răni sau poate face practica sportivă o experiență proastă.

Nu toți adidașii sport sunt ideali pentru diferite activități, deoarece alergatul nu este același lucru cu antrenamentul sau dansul. De asemenea, nu avem toți același picior, deci există modele adaptate la forma pe care o are fiecare.

Așadar, reține aceste sfaturi atunci când te pregătești să cumperi adidași damă pentru diferite activități.

Încălțăminte sport

Stilul sportiv a luat cu asalt magazinele de ceva vreme și, în consecință, a devenit un stil de stradă, în special încălțămintea sportivă, care este purtată acum cu orice și la orice oră. Cu acest tip de adidași damă ne simțim confortabil (și la modă), dar nu îi vom folosi pentru a practica sport, ci ca parte a ținutei noastre casual. Există mai multe culori, forme și pot fi combinați cu tot felul de articole de îmbrăcăminte, fie că sunt rochii, blugi sau pantaloni scurți.

Exemple: New Balance 410; Premium iD Nike Air Max Thea; Adidas Original sau Reebok.

Alergare

Cumpărarea de adidași damă speciali pentru alergare este o provocare, datorită varietății și multiplelor specificații. Adidașii de alergare sunt de obicei pantofi ușori și flexibili, cu sisteme de ventilație, astfel vei evita orice tip de leziuni.

Adidașii de alergare de stradă sunt proiectați pentru alergare trotuar și pe o suprafață cu mici nereguli. Designurile ușoare și flexibile sunt concepute pentru a amortiza sau stabiliza picioarele în timpul pașilor repetitivi pe suprafețe dure și uniforme.

Pentru a nu da greș, o pereche de adidași damă de alergare trebuie să aibă două specificații generale: să aibă talpă flexibilă și să fie ușori, adică nu foarte grei. În mod ideal, aceștia permit mișcarea naturală și au o amortizare bună.

Pantofii de alergare pe sol sunt proiectați pentru drumuri off-road cu pietre, noroi, rădăcini sau alte obstacole. Sunt întăriți cu o bandă de rulare mai dură pentru o tracțiune solidă și întăriți pentru a oferi stabilitate, sprijin și protecție sub picioare.

Exemple: Nike Air Zoom Pegasus 33 cu o potrivire perfectă și amortizare reactivă; Ultra Boost Uncaged de la Adidas, care oferă un impuls mai mare, stabilitate și flexibilitate.

Antrenament

În zilele noastre, practica antrenamentului funcțional este foarte la modă, precum și antrenamentul încrucișat, care combină diferite forme de exerciții pentru a lucra diferitele grupe musculare. Este un tip de antrenament foarte versatil și, prin urmare, necesită pantofi sport specifici, în care amortizarea, aderența, sprijinirea piciorului și stabilitatea sunt esențiale. În plus, iubitorii de fitness de tip Crossfit îi pun serios la încercare, așa că trebuie să fie confecționați din materiale destul de rezistente. Amintește-ți astfel că ai nevoie de pantofi sport rezistenți care să susțină bine piciorul pentru a oferi un echilibru bun și a controla mișcarea atunci când faci antrenamente de intensitate ridicată.

Exemple: Reebok Crossfit Nano 6.0, cu un design anatomic; Cloudfoam Arianna de la Adidas, cel mai versatil design pentru practicarea unei multitudini de antrenamente.

Dans

Cel mai important lucru atunci când alegi adidasi dama pentru dans precum Zumba este talpa, care trebuie să permită piciorului să alunece pentru a evita rănile, de exemplu la genunchi. Este ușor să îi identifici, deoarece sunt flexibili, destul de netezi și cu caracteristici care permit efectuarea tuturor mișcărilor fără complicații. Există multe tipuri, dar la modă sunt mai ales cei de tip boot. De obicei sunt fabricați din țesătură și se potrivesc piciorului ca o șosetă.

Exemple: Reebok Pompa Izarre cu spumă de carbon; Reebok Freestyle Motion.

LĂSAȚI UN MESAJ