Manifestații Pegida în 14 țări împotriva politicii de imigraţie „sinucigaşe” de la Bruxelles

69

În 6 februarie, manifestaţii anti-imigraţie în 14 țări din Europa! „Lupta contra islamizării Europei este obiectivul nostru comun”, a afirmat Tatjana Festerling, care conduce mișcarea islamofobă Pegida.

„Întâlnirea de astăzi a reprezentanţilor din 14 de ţări de la Roztoky este legată de pregătirea unei demonstraţii în toată Europa împotriva politicii de imigraţie sinucigaşe de la Bruxelles, care reprezintă o ameninţare gravă pentru civilizaţia europeană şi popoarele sale”, au anunţat reprezentanţii Pegida.

„Politica stupidă și sinucigașă a elitelor europene a condus la ceva pe care Bruxellesul nu l-a dorit niciodată: o adevărată prietenie și cooperare între națiunile Europei”, a afirmat liderul acestei grupări, Martin Konvicka, liderul grupării xenofobe și antieuropene cehe „Blocul împotriva islamului”, care a organizat întâlnirea de la Roztoky.

Agresiunile din noaptea de Anul Nou la Koln și în alte orașe germane, atribuite de poliție unor imigranţi, au relansat dezbaterea în Germania cu privire la politica de primire promovată de cancelarul Angela Merkel, a cărei țară s-a confruntat în 2015 cu peste un milion de solicitanți de azil. Violențele izbucnite la începutul lunii ianuarie în cursul unei manifestații organizate de Pegida la Koln a obligat poliția locală să facă uz de tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a-i împrăștia pe manifestanți, transmite Agerpres.

Foto: https://www.facebook.com/Solidarität-mit-Tatjana-Festerling

LĂSAȚI UN MESAJ