18 C
Timișoara
joi 25 iulie 2024

„Mânării” la mai multe balastiere și stații de beton din Timiș și Arad! Patronii s-au ales cu sediile percheziționate

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală la mai multe firme din județele Timiș, dar și Arad! Patronii acestora sunt acuzați că și-ar fi „umflat” cheltuielile, cu scopul de a-și scădea artificial taxele și impozitele, evitând astfel să plătească 1 milion de lei, conform unui comunicat transmis de IPJ Timiș.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș au percheziționat nouă adrese, sedii ale unor balastiere, stații de beton, firme de contabilitate, dar și adresele patronilor bănuiți. Șase percheziții au avut loc în Timiș, iar trei în județul Arad.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii au ridicat contracte și alte documente, două laptop-uri și trei telefoane mobile, care deservesc ca probe.

„Activitatea infracțională ar fi constat în înregistrarea în contabilitate a cheltuielilor fictive sau nereale și controlarea mai multor societăți interpuse în circuitul evazionist direct sau prin intermediari, având ca scop creșterea cheltuielilor și scăderea bazei impozabile, eludând astfel plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 1.000.000 de lei ”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Poliția continuă cercetările. Patronii firmelor vor fi trași la răspundere și vor fi nevoiți să plătească prejudiciul din buzunarul propriu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a ajuns la spital

Un șofer de 66 de ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut între localitățile Albina și Moșnița Nouă.  Bărbatul s-a izbit...

Accident între Timișoara și Șag! Un bărbat de 54 de ani a ajuns la spital

O șoferiță de 51 de ani conducea o autoutilitară dinspre municipiul Timișoara înspre localitatea Șag. Femeia a pierdut controlul volanului, a ieșit cu autovehiculul...

Citește și :