Managerul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara: „transmiterea comunitară este atât de rapidă și de extinsă încât nu știu dacă mai putem să o ținem sub control”

2863

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Cristian Oancea, atrage atenția că “transmiterea comunitară este atât de rapidă și de extinsă încât nu știu dacă mai putem să o ținem sub control”.

Cristian Oancea, spune că unitatea medicală este plină iar în județ există acum focare multiple.

Doctorul Cristian Oancea subliniază că este gestionată acum și situația apărută la compania de procesare a cărnii din Timișoara. În acest caz, pacienții sunt asimptomatici și sunt luați în evidență de medicii de familie susținuți de specialiștii infecționiști atât fizic cât și în sistem de telemedicină.

Managerul de la Spitalul de Boli Infecțioase atrage atenția că la ora actuală sunt internați în spital 70 de pacienți cu COVID, față de 6 pacienți în urmă cu trei săptămâni.

“Cele 70 de cazuri sunt moderate sau severe, sunt cinci sau șase forme asimptomatice care preferă să fie tratați la noi în spital, adică să se negativeze la noi în spital, având încredere în colegii mei de la Infecțioase decât în mediul lor de acasă. […] Avem pacienți care sunt foarte conștienți, sunt foarte responsabili și le mulțumim. Am avut pacienți care erau pozitivi, ne-au arătat hârtia că sunt pozitiv la COVID după care au plecat frumos cu tramvaiul acasă. La Terapie Intensivă avem 7 pacienți și cazurile sunt la graniță între viață și moarte”, spune Cristian Oancea.

Capacitatea de răspuns a Terapiei Intensive de la Spitalul de Boli Infecțioase a fost triplată prin amplasarea unei unități mobile pentru a veni în sprijinul unităţii medicale în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19

“Cu această extindere putem să avem 12 paturi în unitatea mobilă plus, în cazuri extreme, încă 6 până la 8 locuri în funcție de câte cazuri grave vor fi. Plus că mai avem 10 ventilatoare mobile în cazul în care avem cazuri severe care se decondiționează pe secție și nu mai avem locuri la Terapie Intensivă suntem pregătiți să facem salon de Terapie Intensivă pe secție, având ventilatoare mobile”, mai spune Cristian Oancea.
Sursa: Radio Timișoara