Manager de spital: De cele mai multe ori, locurile la terapie intensivă se fac prin pierderea pacienților cu COVID

104

O persoană de 42 de ani infectată cu COVID, care era internată la Institutul Marius Nasta din București, a murit după ce a ajuns în stare gravă, necesitând îngrijiri la terapie intensivă. Duminică, alți doi pacienți de la „Marius Nasta” aflați în terapie intensivă au pierdut lupta cu moartea.

Din păcate, de cele mai multe ori, așa apar locurile libere la terapie intensivă, prin pierderea pacienților, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București, la Digi24.

Managerul de la Nasta a confirmat, pe de altă parte, ceea ce au constatat și alți medici din străinătate: sunt situații în care plămânii pacienților pot să fie foarte afectați, dar persoana respectivă să nu prezinte simptomatologie evidentă. „Noi la toți pacienții pozitivi le facem scanare CT și nu de puține ori am avut surpriza să avem leziuni pulmonare bilaterale, care duc pacientul către o formă moderată de boală și care au apărut pe fondul unei simptomatologii destul de minime”, a arătat managerul Institutului „Marius Nasta”.

Medicul avertizează și în privința unui „risc aparte” pe care îl au pacienții cu obezitate. „În cadrul obezității avem un mecanism de restricție, adică incapacitatea plămânului de a respira eficient, la care se adaugă și alte complicații induse de obezitatea în sine. Acești pacienți au un risc crescut de infecție cu SARS-CoV-2 și mai mult decât atât, un risc de a ajunge în terapie intensivă mai mare decât ceilalți pacienți”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.