Malurile Begăi întineresc în fiecare primăvară… FOTO-VIDEO

768

Sunt din ce în ce mai frumoase şi mai colorate. Acum ţâşnesc în lumină şi magnoliile în superbe culori de alb, violet, galben. Timişoara, trezită la viaţă. Parcă niciodată Timişoara nu e mai frumoasă ca în anotimpul Primăverii, când îmbracă haine noi şi colorate.

Timişorenii sunt foarte încântaţi de peisajul floristic al primăverii, şi singuri, perechi sau cu nepoţeii, admiră mulţimea de culori a parcurilor care se află dealungul Begăi.

Magnoliile sunt flori solitare, originale din Asia şi America. Până în prezent se cunosc peste 70 de specii. Ne încântă sufletul prin coloristica ce o dau, de aceea Poliţia Locală a Municipiului Timişoara, avertizează populaţia, că este interzis a se rupe florile din parcuri, lucru care se sancționează cu amenzi usturătoare.

Potrivit Hotărârii de Consiliul Local nr. 371/2007 modificată, la capitolul reglementări privind administrarea spațiilor verzi, conservarea și protectia mediului, este specificat faptul că reprezintă contravenție si se sancționează cu amendă între 2000 si 2500 lei deteriorarea și distrugerea gardului viu, a materialului dendrofloricol și a amenajărilor peisagere din incinta spațiilor de joacă.

LĂSAȚI UN MESAJ