Majoritatea școlilor dintr-un oraș situat în vestul țării revin la cursurile online. Motivul este cu totul altul decât … Covid-19

1175

Aproape toate şcolile din municipiul Deva vor trece, de luni, la varianta cursurilor online din cauză că nu mai pot asigura căldura în sălile de clasă. Acest fapt a apărut după ce Termocentrala Mintia s-a oprit pentru că nu mai are cărbune.

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar, Ilie Pârvan, 11 11 unităţi de învăţământ, cu 4.254 de elevi şi preşcolari, vor trece la cursuri online. Cele 11 unităţi de învăţământ funcţionează în 37 de clădiri racordate la reţeaua de termoficare a oraşului.

Pe de altă parte, cursurile se vor derula după scenariul galben în şcolile care au montate deja centrale termice pe gaz.

“Dintre unităţile de învăţământ devene, beneficiază de sisteme de încălzire proprie doar Colegiul Naţional ‘Decebal’, Colegiul Naţional Pedagogic ‘Regina Maria’, una din structurile Grădiniţei cu program prelungit nr.7 Deva, Palatul Copiilor Deva şi internatul Liceului cu Program Sportiv ‘Cetate’ Deva’”, a precizat inspectorul general şcolar al judeţului Hunedoara.

Termocentrala Mintia a fost oprită pentru că nu a mai primit cărbune din Valea Jiului. Drept urmare, mii de locuințe din Deva și instituțiile publice au rămas fără apă caldă și încălzire.

Sursa: www.radiotimisoara.ro