Mailat pleacă liber de la ACS Poli! Clubul pierde un posibil transfer de sute de mii de euro

884

ACS Poli l-a pierdut oficial pe mijlocașul Sebastian Mailat. Jucătorul a fost declarat liber de contract de comisiile FRF-ului și poate semna cu orice club…

Final de telenovelă în cazul Mailat. Mijlocașul prim-divizionarei ACS Poli a fost declarat liber de contract pentru restanțele salariale ale clubului și gruparea timișoreană nu se alege cu nimic de pe urma plecării sale. Fotbalistul în vârstă de 19 ani a reclamat în luna august neplata salariilor peste pragul celor trei luni permis de regulament. Timp de trei luni clubul și avocații jucătorului s-au plimbat pe la comisiile FRF iar joi după-amiaza dosarul s-a închis.

Jucătorul primise dreptate în prima fază, la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, iar clubul a făcut apel la Comisia de Recurs, verdictul fiind păstrat. Mailat devine liber de contract și poate semna cu orice alt club în orice moment. Și asta pentru neplata unui salariu lunar de 3.800 de lei…

ACS Poli pierde un jucător evaluat de siteurile de specialitate la 250.000 de euro, cotă care alăturată celor 19 ani ai jucătorului putea atrage o sumă de transfer consistentă. S-a vorbit în vară de existența unui interes din Slovacia pentru jucător în schimbul sumei de 300.000 de euro. Neglijența și neatenția șefilor clubului văduvesc însă conturile și așa goale ale grupării.

Poli mai poate face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveția, însă e greu de crezut că ar putea avea câștig de cauză.

Pe lângă gaura financiară din conturi, plecarea lui Mailat o lovește pe Poli și la nivel de lot. Fiind unul dintre jucătorii ce se încadrau în regula juniorului în teren, Ionuț Popa rămâne doar cu Bîrnoi ca variantă reală de a acoperi această poziție. Mailat a evoluat în 14 partide pentru violeți în acest sezon și a marcat două goluri.

Litigiul depus la LPF a generat un întreg scandal la Timișoara. Agentul jucătorului, Sorin Drapanotis, și conducătorii clubului și-au aruncat acuze în presă legate de ilegalitățile săvârșite în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ