Mai multe persoane și-au pierdut viața și alte câteva zeci au fost rănite în cel mai grav accident de tramvai din Londra-VIDEO

682

Accidentul a avut loc puțin după ora locală 6, în dimineața zilei de miercuri, 9 noiembrie 2016. Adjunctul șefului Poliției Transporturilor din Marea Britanie, Robert Smith a declarat că mai multe persoane rănite au fost duse deja la spital, dar și că se confruntă cu pierderi de vieți omenești.

“E prea devreme să confirmăm cifre, dar lucrăm din greu să evaluăm ceea ce s-a întâmplat și ne concentrăm eforturile pe operațiunile de salvare” a spus oficialul britanic. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță din Londra au precizat însă, că au transportat la spital 51 de persoane, iar oficiali de la unitățile unde aceștia sunt tratați spun că au primit și cazuri foarte grave. Anchetatorii din cadrul Departamentului de Investigații a Accidentelor Feroviare sunt la fața locului, iar conducătorul tramvaiului a fost arestat, fără a fi făcute alte precizări cu privire la motivele reținerii acestuia.

Conform primelor informații, cauza accidentului nu se cunoaște, dar cel mai probabil tramvaiul a deraiat. La momentul producerii accidentului ploua torențial, însă nu se știe încă dacă acest lucru a contribuit sau nu la producerea tragediei. Localnica Hannah Collier a declarat pentru BBC că la momentul producerii accidentului era în pat și urmărea alegerile din Statele Unite. “Am auzit o bufnitură puternică și am crezut că e de la vânt. Apoi am auzit țipete și echipajele de intervenție apropiindu-se, iar ulterior am văzut o persoană scoasă pe targă” își amintește femeia.

Premierul Theresa May spune că gândurile și rugăciunile sale se îndreaptă spre cei implicați în accident și se află în contact permanent cu autoritățile și echipele de intervenție de la fața locului pentru a se asigura că se face tot ce este posibil în acest caz. Primarul Londrei, Sadiq Khan spune de asemenea că-i poartă în rugăciunile și în gândul său pe cei implicați în acest accident, precum și pe familiile lor. Marea Britanie

sursa: ro.blastingnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ