Mai multe localități din Timiș „petrec” romantic la lumânare ca în anul 1800 VIDEO

613

La doi pași de Timișoara sute de locuitori „petrec fericiți” o noapte de neuitat. Este realmente greu de uitat o seară festivă de revelion fără energie electrică. Nu mai poate fi vorba de un iluminat festiv al casei cu luminițe multicolore. Nici măcar un bec banal ce să stea deasupra mesei festive nu mai poate fi folosit. Este beznă ca la sfârșitul lumii. Cei mai practici au improvizat lămpașe cu lumânări sau lanterne. Dacă am fi în vârf de munte ori ar bate crivățul cu o sutră de kilometri la oră poate lumea ar putea înțelege. Dar nici o calamitate nu a lovit satele timișene. Poate singura calamitate este conducerea indolentă ce stă la comanda ENEL, cred localnicii loviți de ghinion.

Dar supărarea este cu atât mai mare cu cât nici mâncarea din frigider nu este în siguranță. Dacă durează mult pana de curent se pot arunca preparatele delicate preparate cu grijă.

O parte din comuna Giarmata este în beznă. O altă parte au curent. Dar nu au nici un folos. Pot folosi becurile. Dar televizorul este inutil deoarece semnalul la cabluri nu mai poate fi amplificat pe traseu în locurile unde nu există energie.

Pe lângă sediul de comună mai este afectat și satul Cerneteaz. Aici la fel bezna este la ea acasă cam ca în secolul al XVIII-lea.
Iată ce explică cum explică o localnică, Rada Rogojan, :
„Am sunat la Deranjamente Enel, si am fost informată că se lucrează la remedierea, si vom avea curent in jurul orei 24 !”

Ca să facă haz de necaz tot dânsa mai adaugă că ceva „distracție” tot este: „ Dacă n-am curent si stăm romantic la lumânare, măcar dau ăștia ca nebunii cu petarde!”

Peste o oră scrie din nou „ Așa ca să știți, iar s-a întrerupt curentul!”.

„Draga Enel, iti doresc sa-ti explodeze o mie de petarde in g…a si in c…r”
Un cititor plin de supărare ne arată o felicitare ENEL ce urează „un 2020 fericit!” adică Revelion ca în anul 1800 la lumânări. Fără ajutorul ENEL, nici Cablu UPC, nu ne poate da semnal Tv, deci ENEL, ne arată cum a fost revelioanele din epoca de tristă amintire. „…mulțumim din suflet ENEL, mai vrei și bani, nu?”

Cristina Liliana se simte izolată ca în Sibera: „Chiar acum fără curent! În noaptea de Revelion!”

Fenomenul nu este singular. Sunt străzi din Timișoara (cum ar fi Victor Hugo, Herculane, Izlaz ș.a.) ce de asemenea nu au curent. Localitățile Iecea Mare, Covaci, Giulvăz „se bucură” de același tratament și experimentează revelionul fără energie electrică.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ