Mai multe blocuri din Timișoara intră în reabilitare

199

Blocurile din Timișoara sunt în plin proces de reabilitare termică. Primăria Timișoara a semnat un nou contract de finanțare cu ADR Vest pentru a beneficia de fonduri nerambursabile pentru izolarea imobilelor.

Vor intra în reabilitare 6 blocuri de pe străzile Aleea F.C.Ripensia, Bd. Corneliu Coposu, Surorile Martir Caceu, Măgura, Mareşal Averescu și Învăţătorului.

Cele 6 imobile au 324 de apartamente. Valoarea contractului este de 5,7 milioane de lei, din care bani europeni 3,4 milioane de lei.

”Este cel mai consistent pachet depus de orașele din regiune. Primăria Timișoara a depus direct proiectele la nivel tehnic, ceea ce urgentează procesul. După semnarea cotractului se trece la licitație. Scurtează cu câteva luni bune procesul pentru că licitarea proiectului tehnic este calculat ca o licitație deschisă și atunci acest lucru va urgenta lucrurile”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Pe ciclul financiar 2014 – 2020, Timișoara a depus și câștigat proiecte pentru reabilitarea termică a 74 de blocuri care însumează 3.500 de apartamente.

”Iată că prin acest program pe fonduri europene, în Timișoara vor ajunge să beneficieze alte 3.500 de familii. Este un proiect important și tot pachetul de proiecte de acest tip sunt foarte importante pentru că asigură un confort termic mai bun pentru proprietari, asigură o efeicientizare energetică îmbunătățită și cu consecința că și subvenția pe care noi o plătim pentru gigacalorie va fi mai reduă și nu este de neglijat aportul la înfrumusețarea aspectului orașului”, a spus Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Pe exercițiul financiar POR 2014 – 2020 se pot depune proiecte pentru reabilitarea termică a blocurilor și a instituțiilor publice, pentru modernizarea transportului în comun și a iluminatuui public. Toate au o componentă ecolgică, aceea de reducere a emisiilor de CO2.

LĂSAȚI UN MESAJ