10.3 C
Timișoara
vineri 23 februarie 2024

Mai avem destul de așteptat până când vom circula mai lejer spre aeroport. Când ar putea demara construcția drumului expres dintre Autostrada 1 și Aeroportul ,,Traian Vuia”

Documentația și obținerea finanțării pentru conexiunea rutieră dintre autostrada A1 și Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara vor dura cel puțin un an.

Estimarea a fost făcută de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, potrivit căruia doar după parcurgerea acestor etape se poate trece la proiectarea și execuția drumului.

“Trebuie să facem studii de fezabilitate și să depunem cererea de finanțare pe Programul Operațional de Transport pe noul exercițiu financiar european. După ce se parcurg aceste etape birocratice și de obținere a finanțării, se trece la proiectarea efectivă a lucrării și la licitația pentru execuție. Eu estimez că până în acel moment o să mai dureze până la un an de zile și după aceea o să intrăm în faza de proiectare și execuția efectivă a acestui nou drum expres”, spune Alin Nica.

Viitoarea șosea este prevăzută cu cu două benzi pe sens, pe o lungime de aproximativ 7 kilometri. Lucrarea urmează să fie realizată de Consiliul Județean Timiș, în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

20 de ani de Smithfield România, 4.600 de specialiști dedicați în a produce „Hrană bună. În mod responsabil.”

2024 marchează 20 de ani de la debutul operațiunilor Smithfield România și tot atâția de angajament continuu în formarea de cariere de succes. „De...

Prima ediție 2024 a Salonului Industriei Ușoare | FOTO-VIDEO

În perioada 21 - 25 februarie 2024, Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește prima ediție din acest an a SALONULUI INDUSTRIEI UȘOARE, eveniment tradițional în rândul...

Citește și :