Măgarul, vedeta concursului pentru directori!10% dintre candidaţii din Timiș nu au trecut de prima probă

798

În 12 octombrie, în județul Timiș, 220 de profesori au susținut examenul pentru ocuparea postului de director. Dintre candidații prezenți 23 nu au promovat examenul. Concursul pentru ocuparea postului mult dorit nu se încheie însă aici. Concurenții trebuie să susțină încă două probe.

Examenul a avut loc la Universitatea de Vest, iar prima probă scrisă le-a dat bătăi de cap unora. Din cei 220 de candidați, 23 au fost picați, dintre care unul a părăsit sala de examen, iar trei au fost absenți. Unul dintre candidați încă nu știe dacă a promovat sau nu, deoarece un membru al comisiei a lipsit. Astfel lucrarea lui nu a fost evaluată. În total 193 de profesori au trecut prima probă a examenului.

Cadrele didactice care au ieșit din examen au spus că testul a fost relativ ușor și potrivit pentru funcția pe care urmează să o ocupe. Examenul tip grilă a trecut participanții prin mai multe filtre.

Unele întrebări au testat atenția profesorilor, iar la prima vedere au părut chiar amuzante. Una dintre întrebări a fost: Ce are măgarul? Grajd, potcoave, copite sau coamă?

Reamintim faptul că unul dintre candidați concurează pentru 6 unități de învățământ, iar acolo unde va obține nota cea mai mare, va ocupa postul de director.

Totodată, în Timiș, un număr considerabil de școli nu a avut nici un doritor pentu ocuparea postului de director. În cele 63 de unități școlare pentru care nu s-a prezentat nimeni la acest concurs, directorii vor fi eliberaţi din funcții până în 21 decembrie. Urmează să fie numiți alți directori, în urma propunerilor consiliului profesoral. Noul director va ocupa funcția până la următorul concurs.

Examenele care urmează să fie susținute de cei 193 de profesori care au trecut prima treaptă, cea mai dificilă, vor fi: interviul și evaluarea cv-ului, în 17 octombrie – 17 noiembrie. Rezultatele se vor afla în 18 noiembrie, fiind urmate de perioada contestațiilor în intervalul 21 – 23 noiembrie. După rezolvarea contestațiilor, rezultatetele finale se vor afișa în 24 noiembrie – 9 decembrie. Ultima etapă a conscursului va fi validarea rezulatetolr de către inspectoratele școlare, iar apoi trimise la minister, în 16 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ