Ministerul Afacerilor Externe – MAE anunţă: restricţii în circulaţia rutieră în Muntenegru, ţară spre care se îndreaptă mulţi turişti români în această perioadă.

Pe magistrala Niksic-Danilovgrad, în localităţile Frutak şi Orija Luka, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă, cu semaforizare, până la data de 22 februarie 2016. La fel, pe magistrala Podgorica-Cetinje, pe porţiunile Kamenica-Meterizi-Jankovica Krs-Ulici, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă, cu semaforizare, începând cu data de 24 noiembrie 2015. Probleme identice pe magistrala Cetinje-Budva, în localităţile Markovici şi Obzovica-Brajici, dar şi pe magistrala M2, pe porţiunea Podgorica-Kolasin, la virajul spre Matesevo,pe porţiunea Ribarevine-Barski Most, în localitatea Rakonje, precum şi pe magistrala Podgorica-Ribarevine, în localitatea Mojkovac.

Pe magistrala M4 Lipci-Grahovo, în localitatea Krivosije Donje, până la data de 25 decembrie 2015, circulaţia se desfăşoară pe două benzi şi se opreşte pentru toate tipurile de autovehicule pentru 10 minute în intervalul orar 10.00-11.00 şi 15.00-16.00. Pe drumul regional Mojkovac-Djurdjevcca Tara, în localitatea Dobrilovina, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă, alternativ şi se întrerupe temporar pe o durată de maximum 10 minute

În sfârşit, pe drumul regional R16, circulaţia este redirecţionată prin localitatea Virpazar, din cauza lucrărilor de reconstrucţie a podului din localitatea Virpazar, iar semnalizarea corespunzătoare este amplasată şi pe magistrala M2, porţiunea Petrovac-Virpazar; pietonii şi autoturismele pot folosi podul de pontoane prin Virpazar, iar autovehiculele cu masa totală de până la 7 tone, doar traseul alternativ prin Boljevici, Limljani, Gluhi Do şi Novo Naselje.

Se recomandă adaptarea vitezei de mers la condiţiile de trafic şi la limitările impuse, precum şi respectarea semnalizărilor temporare.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Muntenegru că, în perioada 15 noiembrie 2015 — 31 martie 2016, este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă pe drumurile semnalizate ca atare, indiferent de condiţiile meteo.

Pe toate celelalte drumuri, echiparea este obligatorie doar dacă sunt condiţii de iarnă: zăpadă, polei. De asemenea, au fost impuse restricţii de circulaţie pentru porţiunile de drum unde au loc căderi de pietre sau se desfăşoară lucrări de întreţinere a infrastructurii rutiere, astfel:

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Centrul Info Trafic muntenegrean, la numerele de telefon +38219807,+38220234999 şi +38263239987.

LĂSAȚI UN MESAJ