MAE atrage atenţia: epidemie de gripă în Ucraina!

83

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenţia cetățenilor români care se află sau doresc să călătorească pe teritoriul Ucrainei că autoritățile locale au anunțat apariția unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/H1N1. Ca urmare, s-a decis închiderea instituțiilor de învățământ din mai multe centre urbane, inclusiv Kiev.

„Este recomandată evitarea deplasărilor care nu sunt necesare, în perioada imediat următoare, în Republica Ucraina. În cazul în care acestea nu pot fi evitate, cetățenii români trebuie să ia măsuri de precauție necesare în astfel de cazuri, precum: purtarea măștilor de protecție, atenție sporită la igiena personală, evitarea locurilor publice aglomerate”, precizează MAE.

Cetățenii români aflați în situații deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev, la numărul de urgență +38093.625.27.17, Consulatului General al României la Cernăuți, la numărul de urgență +38093.270.92.60 și Consulatului General al României la Odessa la numărul de urgență +38095.541.27.88.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://www.insp.gov.ro/sites/cnscbt, http://kiev.mae.ro și reamintește cetățenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

LĂSAȚI UN MESAJ