MADE EXPO de la Milano în febra ultimelor pregătiri, așteaptă oameni de afaceri din Timiș VIDEO

244

ICE este un organism al guvernului Italian care se preocupă să strângă legăturile economice de colaborare între firmele din peninsulă cu tot restul lumii. Biroul de la București al agenției ICE este prezent pe piața românescă din anul 1969 și se ocupă cu informarea, asistența și promovarea firmelor italiene care vor să dezvolte o activitate în țara noastră. De asemenea, facilitează firmelor române legături de colaborare cu parteneri italieni. Biroul din capitală al ICE este recunoscut ca secție de promovare a schimburilor de pe lângă Ambasada Italiei.

Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș a fost vizitătă, în cursul zilei, de o delegație formată din Luca Gentile, director ICE biroul București, Roberto Migotti consilier pentru promovare internațională Federlegno Arredo și Fabiano Serventi manager dezvoltare, export și promovare internațională Federlegno Arredo.

DSC_1008

Italienii au venit să invite specialiștii români la cea mai mare expoziție din domeniul industriei lemnului din tot spațiul mediteranean. În același timp, expoziția de la Milano se numără printre cele mai importante de pe continnentul nostru. Cu toate că se numșste M.A.D.E. IN ITALY. MADE FOR YOU și se prezintă ca o expozitie internațională pentru arhitectură și industria construcțiilor (de lemn) reprezintă de fapt mult mai mult. Nu poate fi imaginat ceva care se leagă de lemn, să nu fie reprezentat aici: de la cele mai simple materiale lemnoase până la cele mai avansate tehologii din domeniul IT sau în privința industriilor avansate.

MAdeexpo1

Bienala de la Milano este împărțită anul acesta în patru mari secțiuni:
-Made constructions materials; aici se pot găsi elemente prefabricate, materiale, sisteme de construcții, izolații de tot felul, culori, finisaje de exterior sau interior, echipamente și tehnologii, echipamente de mobilier urban, instalații și chiar echipament de sport toate din sau legate de lemn.
-Made building envelope windows, cuprinde de la fațade de clădiri, ferestre, automatizări, geamuri, mașinării pentru prelucrat elemente de tâmplărie din lemn, PVC sau aluminiu. Cam tot ce se pune pe exteriorul unei clădiri.
-Made interiors finishings; de la uși și elemente de împarțire a unei case până la draperii, băi, scări, lifturi tot ce poate fi în interiorul unui edificiu.
-Made software tehnologies and services cuprinde de la programe de calculator și de utilaje, printere 3D, design sau suport pentru cei ce vor sa faca afaceri în industria circumscrisă lemnului. Chiar și atât de popularele drone au un loc rezervat aici.

Pentru specialiștii români care doresc să participe sau cel puțin să viziteze, este de bine să rețină câteva date de la precedenta ediție:
-208.302 de vizitatori din care 36.103 din alte țări.
-1.450 de expozanți din care 279 din străinătate.
-1.100 de evenimente media în timpul evenimentului ( Tv, radio, on-line sau articole în ziare din toată lumea)
-1.030 de jurnaliști acreditați din majoritatea țărilor.
Pe o suprafață de 65 000 metri pătrați de spații au fost găzduite 8 paviloane, 154 de conferințe 6 evenimente speciale și 4 expoziții specializate.

Bienala milaneză se adresează în principal oamenilor de afaceri din domeniu și specialiștilor dar participă și cei care doresc să se apuce de o afacere din industria lemnului.
În acestă mega industrie a showului de înaltă calitate este onorantă poziția țării noastre, pe locul șapte din primele zece țări participante la ediția din 2015. Țările reprezentate la manifestarea milaneză au fost: Elveția, Federația Rusă, Franța, Spania, Germania, Polonia, România, Slovenia, Turcia și Marea Britanie.

Oricine contează în industria lemnului trebuie să fie la Milano între 8 și 11 martie 2017.
Iar în perioada 4-8 aprilie la Porta Nova, The Mall tot în Milano va fi salonul de mobilă sub sloganul de anul acesta „space & interiors” un alt eveniment al MADE expo.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ