Macron aruncă Europa în aer: Reformă profundă a UE sau Frexit!

636

Emmanuel Macron, principalul favorit la câștigarea alegerilor prezidențiale din Franța, susține că unul dintre obiectivele sale majore va fi să reformeze modul în care funcționează Uniunea Europeană, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla vom avea parte de un Frexit.

”Sunt un proeuropean, am apărat constant în timpul acestor alegeri ideea şi politicile europene, pentru că cred că sunt extrem de importante pentru francezi şi pentru poziţia acestei ţări în globalizare. Trebuie în acelaşi timp să ne uităm la situaţie, să ne ascultăm oamenii şi să acordăm atenţie faptului că aceştia sunt furioşi şi nervoşi cu privire la disfuncţionalităţile UE. Deci consider că parte a mandatului meu va fi în acelaşi timp reformarea în profunzime a proiectului european şi a Uniunii Europene”, a declarat Emmanuel Macron.

Macron a declarat că ar fi vorba de trădare, dacă ar permite blocului comunitar să funcţioneze ca până în acest moment. ”Şi nu vreau să fac asta. Pentru că vom avea un Frexit sau vom avea din nou Frontul Naţional”.

LĂSAȚI UN MESAJ