Luna viitoare începe licitația pentru lucrările la Spitalul de Neuropsihiatrie

141

Spitalul de Neuropsihiatrie din cadrul Spitalului Județean Timișoara va fi modernizat până la finele anului viitor. Consiliul Județean Timiș demarează lucrări în acest sens, iar studiul de fezabilitate a fost deja aprobat.

Pacienții care necesită îngrijiri medicale sunt tratați într-un spațiu impropriu. În plus, acesta are prea puține saloane și puțin teren pentru amenajarea spațiilor verzi și a locurilor de parcare.

Conform șefului CJ Timiș, Titu Bojin, din primăvară vor demara lucrările, astfel încat în maxim doi ani Clinica de Neuropsihiatrie să fie mutată în comuna Giroc, în fosta Cazarmă Militară. “În cursul lunii ianuarie – februarie urmează licitația. Clinica de Neuropsihiatrie o vom muta la Giroc. Este aprobat spațiul, sunt aprobați banii de proiectare, suma propusă deocamdată și urmează să fie aprobată în bugetul de aproximativ două milioane și jumatăte euro. Anul viitor eu zic că va fi gata, cu toate că am dat 24 de luni având în vedere problemele care sunt la noi de fiecare dată când discutăm de autorizații, mod de derulare. Sper ca până la sfârșitul anului viitor să fie realizată Psihiatria în totalitate”, explică președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

Pentru această clădire, autoritățile judetene plătesc o chirie lunară de 3.500 de euro. Termenul de derulare al proiectului este 24 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ