Luna plină ROZ – fenomenul astronomic pe care îl vom vedea în această noapte! Cum ne influenţează?

4937

Prima Lună Plină după echinocțiul de primăvară este extrem de importantă fiind cea care dictează sărbători religioase importante.

Data pentru Paștele Catolic se stabilește în funcție de această Lună Plină, denumită și Luna Roz. Paștele Catolic va pica mereu în prima dumincă după prima Lună Plină ce urmează după sau pică în aceeași zi cu echinocțiul de primăvară (21 martie).

Data pentru Paștele Ortodox este stabilită la fel, dar este considerată ca fiind prima duminică după prima Lună Plină ce urmează după sau pică în aceeași zi cu echinocțiul de primăvară (3 aprilie după calendarul vechi).

În 2017, prima Lună Plină – Luna Roz are loc pe 11 aprilie, așadar Paștele Catolic și cel Ortodox vor avea aceeași dată, 16 aprilie.

La hinduși luna plină din aprilie marchează începutul festivalului Hanuman.

Luna Roz din 11 aprilie 2017 va fi o Lună Plină în zodia Balanței. Momentul lunii pline roz în Balanţă ne dă posibilitatea să devenim conştienţi de noi înşine şi de problemele din viaţa noastră. În astrologie, luna plină este privită ca un moment bun pentru noi începuturi, de a deschide noi capitole în viaţa noastră.

Nu trebuie să căutăm pe cer o lună de culoare roz, denumirea e simbolică. Numele de Luna Roz l-a primit de la amerindieni și este numită astfel după o floare roz ce apare în luna aprilie. Florile în cauză sunt cunoscute la noi sub numele de brumărele sau flox.

LĂSAȚI UN MESAJ