Lugojul, propus pentru carantină! Ce se întâmplă cu Timișoara, Sânnicolau Mare și Ciacova

  128
  sursa foto - lugojeanul.ro

  Este foarte probabil ca Lugojul să intre în carantină. Autoritățile județene au transmis această propunere Institutului Național de Statistică și așteaptă doar un aviz pentru a instaura măsura. În orașul de pe Timiș, vineri dimineața, rata de infectare cu coronavirus era de 7,05/1.000 de locuitori.

  „În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, azi, la ora 12,30, prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine, 21 noiembrie. Hotărârea va fi transmisă de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei zonale a municipiului Lugoj. Măsura de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU”, explică Prefectura Timiș.

  În ceea ce privește orașele Sânnicolau Mare și Ciacova, pentru care măsura de carantină expiră, sâmbătă, 21 noiembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și DSP consideră că nu este nevoie de prelungire. Asta deoarece incidența cazurile COVID-19 este în scădere. Analiza Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost transmisă Institutului Național de Sănătate Publică.

  Despre intrarea sau nu în carantină a Timișoarei, unde rata de infectare este de 7,72 la mia de locuitori, nu s-a discutat nimic.

  LĂSAȚI UN MESAJ