Lugoj-Clasic, povestea continuă

670

Două săptămâni de concerte de muzică clasică, sacră, recitaluri, lansări de carte, spectacole de teatru şi expoziţii, pe scurt Festivalul Lugoj Clasic. Manifestarea a debutat în municipiul Lugoj sâmbătă seara, la Casa Bredicenilor cu o prezentare de modă şi bijuterii sub numele de Liberty Collection a creatoarelor Luciana Matei Plavosin şi Marietta Pamfil şi se va încheia sâmbătă, 13 august, la Teatrul „Traian Grozăvescu” la ora 19:00 prin spectacolul Classic meets Jazz meets Folk cu Andreea Chira şi Adrian Gaşpar.

Programul festivalului este următorul:

Joi, 4.08.2016, ora 19:00 la Casa Bredicenilor, va avea loc expoziţia de fotografie  Soulmates a Oanei Stoian.

Sâmbătă, 6.08.2016, ora 21:00 la Sinagoga Neologă, va avea loc un recital de muzică sacră Maia Morgenstern într-o înregistrare în exclusivitate pentru Festivalul Lugoj-Clasic şi Silviana Cârdu la orgă. Intrare pe bază de invitaţii.

Luni, 8.08.2016, ora 19:00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” va avea loc spectacolul de teatru „În vizită la dl. Green”, de Jeff Baron, care îi are în distribuție pe Virgil Ogășanu și Tudor Aron Istodor. Valoare bilet: 40 de lei.

Marţi, 9.08.2016, ora 19:00 la Cinema Bela Lugosi va avea loc lansarea cărţii Lugojul în nesfârşirea clipei a prozatorului şi redactorului de emisiuni radio si TV Vasile Bogdan.

Miercuri, 10.08.2016, ora 19:30, la Catedrala Coborârea Sf. Spirit-Greco-Catolică vom avea parte de un recital de muzică sacră în interpretarea artistelor Aura Twarowska, Monica Szlahotka, Diana Chirilă, Adriana Sârbu, şi a tenorilor Liviu Indricău, Dorin Mara şi a baritonului Camil Mara acompaniaţi de Corul Ion Vidu.

Joi, 11.08.2016, ora 19:00 ne vom muta la Colţul de Cultură la English Pub, unde vom admira lucrările artiştilor plastici Flora Răducan, Constantin Răducan, Silviu Orăviţan, Viorel Toma şi Petru Galiş care vor fi expuse sub titlul de Maeştrii.

Sâmbătă, 13.08.2016, ora 19:00 la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” se va încheia festivalul cu spectacolul Classic meets Jazz meets Folk, unde vor fi intepretate diverse stiluri muzicale la nai şi pian de către Andreea Chira şi Adrian Gaşpar.

O cronică a primei seri de festival, ne-o prezintă colegul nostru din Lugoj, Marius Gangan: ”…dragi prieteni, îmi exprim bucuria de a participa la deschiderea Festivalului Internațional „Lugoj-Clasic”, într-o locație superbă, Casa Bredicenilor, o bijuterie pentru cultura și arta lugojeană, care oferă spațiul necesar unor astfel de manifestări. Doresc să aduc omagiile mele Aurei Twarowska, directorul artistic al festivalului, fermentul în jurul căruia s-au adunat importante forțe și personalități spre punerea în scenă a unei astfel de întamplări. Soliști de înaltă ținută, acompaniament de excepție, creații vestimentare de top prezentate de frumoase și distinse doamne și domnișoare, care au întregit o seară încântătoare. Atâta frumusețe pe metru pătrat și vă rog să înțelegeți ce spun, din toate punctele de vedere, rar mi-a fost dat să vad, a fost și un plăcut prilej de socializare, de a face noi cunoștințe, de a povesti, într-o ambianță de conac boieresc, adus la zi din punct de vedere arhitectonic cât și ambiental. Felicitări primarului Francisc Boldea și tuturor celor care au avut o contribuție la acest proiect. Vremea a fost perfectă, seninătatea cerului dând prilej stelelor să-și arate strălucirea, trimițându-ne astfel și mesajul lor de salut și apreciere la ceea ce au fost părtașe. Cei care n-au putut fi prezenți au pierdut prilejul de a fi parte dintr-o frumoasă poveste de vară. Sărut mana doamnelor și domnișoarelor protagoniste și mă înclin în fața actului artistic de excepție pus în scenă de dvs., într-o seară de sfârșit de iulie, frumoasă și de neuitat! Povestea continuă!”

LĂSAȚI UN MESAJ